HC Energie Karlovy Vary

I Energetici v rámci přípravy míří za hranice. V Norimberku si zahrají na BMW Cupu

Stejně jako některé další extraligové týmy změří i tým Energie své síly se zahraničními soupeři. O víkendu totiž karlovarští zavítají na led Areny Nürnberger Versicherung, kde se zúčastní BMW Cupu. Dalšími účastníky turnaje budou domácí Ice Tigers a rakouské týmy Steinbach Black Wings z Lince a Vienna Capitals, jak už název napovídá, z Vídně. Prvním soupeřem energetiků bude tým z Lince a zápas začne v sobotu 3. září ve 14:00 hodin. Informace pro fanoušky, kteří by svůj tým chtěli podpořit, najdete zde.
Kde utkání sledovat: Online přenos | Placený stream
Vstupenky: Online předprodej

O soupeři

Pro Linec nebyla minulá sezóna příliš úspěšná, neboť v ICE Hockey League skončil na 13. místě. Po nepovedené sezóně došlo ke změně na trenérském postu, kdy roli hlavního trenéra a zároveň sportovního ředitele přijal Philipp Lukas, který byl až do roku 2018 kapitánem týmu.

Změny nastaly také mezi hráči. Brankoviště budou vedle Thomase Höneckla nově hájit ještě finský rodák Rasmus Tirronen a Leon Sommer, který je považován za jeden z mládežnických talentů. Dvacetiletý rodák z Lince je místním odchovancem a tým do něj vkládá velké naděje. Kádr rovněž doplnilo několik nováčků například Martin Schumnig, Dennis Sticha, Kilian Rappold nebo Shawn St-Amant, který do Lince přichází z AHL. Z NHL se klubu podařilo přivést obránce Victora Bartleyho. V týmu je i několik reprezentantů, ať už je to nováček Michael Haga z Norska nebo Niklas Bretschneider, který si v přípravě na mistrovství zahrál proti našemu národnímu týmu, a v neposlední řadě kapitán týmu Brian Lebler. Ten je zároveň velice produktivním střelcem. Již devět sezón v řadě překročil hranici třiceti branek. Zajímavostí je jistě i to, že v Linci hraje, zatím na zkoušku, český obránce Jakub Kubeš.

Stejně jako energetici, tak i Black Wings mají za sebou již velkou část přípravných zápasů. Jedním ze soupeřů v přípravě byl i Motor České Budějovice, který z obou vzájemných utkání vyšel vítězně. Pro Black Wings byl smolný hlavně první vzájemný duel, neboť v něm došlo ke zranění útočníka Alexandera Lahody, který kvůli tomuto zranění nejspíše zmešká začátek sezóny. Vzhledem ke složení týmu a jeho ambicím v sezóně čeká energetiky rozhodně zajímavý zápas.

Z kabiny Energie

Energetici za sebou mají více jak týdenní zápasovou pauzu. Při zatím posledním utkání se v Rakovníku postavili kladenským rytířům a odvezli si výhru 5:2. Stejně jako v několika předchozích utkání dal trenér David Bruk příležitost karlovarským mladíkům a opět nelitoval. Letka složená z juniorů hned během prvního střídání ve třetí minutě otevřela skóre. Úspěšným střelcem byl Robert Šlechta, pro něhož to byla první branka v premiérovém utkání za áčko. Zápas proti Kladnu byl prvním zápasem v dresu a-týmu i pro útočníka Jana Botoše. Ani ostatní mladíci se na ledě neztratili a pouštěli se do soubojů o puk i s mnohem zkušenějšími soupeři.

Jejich nasazení po zápase ocenil asistent trenéra Jakub Grof. "Nastoupili jsme opět v mladší sestavě, s mladšími kluky, ale na hře to nebylo znát. Předvedli jsme povedený výkon, napadaly nám branky a hlavně obětavým přístupem v obraně jsme zápas zvládli." Nutno podotknout, že v zápase nastoupilo sedm obránců a z toho bylo pět juniorů.

Do Norimberku vyrazí energetici takřka v nejsilnějším možném složení, tedy v sestavě, která už se bude blížit té extraligové. Chybět bude pouze forvard Vít Jiskra, kterého trápí zdravotní potíže. Do Šumperka pak zamířil brankář Petr Hamalčík na již dříve domluvené hostování.

Související články