HC Energie Karlovy Vary

Dominik Frodl o fanoušcích i přísunu Buena. Má to vzestupnou tendenci, směje se

Dominik Frodl se v černobílém dresu skvěle zabydlel. Svými zákroky deptá karlovarské soupeře a baví fanoušky. Ti usměvavého gólmana milují a svou náklonost vyjadřují nejen potleskem a skandováním, ale i sladkou odměnou. Jistota v brance se podepisuje i na fungování týmu, který má v této sezoně k dispozici dva výborné gólmany.

Dominiku, máš za sebou úvodní část sezony, jak bys ji zhodnotil?

Jsme šestí, to je asi to postavení, kde jsme chtěli být, nebo kde se chceme pohybovat. Myslím si, že jsme na tom mohli být lépe ale možná i hůř (úsměv). Podle mého názoru šesté místo je dobré a určitě na to budeme chtít navázat v této části před další repre pauzou.

Jak se cítíš ty osobně? Odchytal jsi většinu zápasů, přišla ti tedy třeba po fyzické stránce repre pauza vhod?

Ano, ty dny volna mi přišly určitě vhod. Hlavně ke konci tam byly zápasy docela rychle za sebou, takže teď se nabraly síly, potrénovalo se a udělala se nějaká síla v tělocvičně, na což není během zápasů moc prostor. Takže teď jsme zase všichni plni síly do toho dalšího bloku (úsměv).

Tobě osobně se zatím velmi daří. Máš nejlepší čísla z extraligy. Nemrzelo tě, že nepřišla pozvánka na repre, nebo prostě pracuješ dál a věříš, že to přijde?

Věřil jsem, že by to teď mohlo přijít, ale pro mě se nic nemění. Můj hlavní job je tady v Karlových Varech. Věřím, když se bude dařit týmu a mě osobně jako doposud, tak to dříve nebo později jednou pro mě osobně přijde.

Loni jsi za Romanem Willem dostával méně prostoru a pak ses zranil. Teď jsi tady jasná jednička, jak si užíváš, že chytáš většinu zápasů?

Hrozně si to užívám (úsměv). Hokej hraješ kvůli tomu, že chceš nejvíc chytat nebo útočníci hrát, takže děláme to, co nás baví, co nás živí. Já jsem loni na tu situaci nebyl moc zvyklý. Většinou jsem byl jednička v týmu, takže jsem chytal většinu zápasů. Myslím, že mě to v určitých věcech mohlo posunout a zase si o to víc vážit příležitosti, kterou mám tady. Člověk si přece jenom uvědomí, že to není normální a není to zadarmo. Ten hokej mě baví zase o to víc, že můžu chytat každý zápas.

Jaký máš vztah s Vláďou Habalem?

Jsme, troufnu si říct, hodně dobří kamarádi. Trávíme spolu dost času. Vlastně jsme ten tým v týmu v kabině (úsměv). A já jsem strašně rád, že to mezi námi funguje a přejeme si navzájem.

Patříš k velkým oblíbencům fanoušků. Jak si užíváš děkovačky po zápasech?

Určitě jsem za to rád, že mě lidé mají rádi. Přece jenom naše jméno je nějaká značka. Jsem rád, že ta moje značka má nějaký ohlas (úsměv). Jsem rád, že na mě lidé nezapomněli jak v Plzni, tak i v Pardubicích. Tady ve Varech je to také skvělé. Je to jak jsem říkal, hokej hraješ pro lidi. Lidé nás vlastně živí, protože kdyby nechodili a nesledovali hokej. Takže já se jim to snažím takto vracet. Děkovačky jsou samozřejmě fajn, ale nejsem zase moc na to dělat tam nějaké velké psí kusy (úsměv). Takže zatleskat a rybička, to stačí (směje se).

Jak zvládáš zvýšený přísun Kinder Bueno?

Zvedá se to zápas od zápasu. Takže to mám rád. Je tam ta křivka nahoru (úsměv). Začínali jsme na dvou nebo na třech. Teď poslední zápas už tam bylo k deseti (směje se). Takže lidé mohou házet i něco jiného, protože přece jenom, když člověk pořád jí to stejné, ono ho to pak omrzí. Jsem rád, že ta tradice pokračuje. To, co skončilo v Pardubicích, tam se házely perníčky, tak pokračuje tady ve Varech (úsměv).

Ty sám jsi hodně aktivní na sociálních sítích, vymýšlíš pořád něco jiného. Hodně komentuješ. Baví tě to nebo to bereš, že je to také součást tvojí práce?

To je součástí té otázky, co byla předtím. Jde o nějakou image, značku. Baví mě to občas něco tam dát. Hlavně na Twitteru něco okomentovat, ale zase si myslím, že to není nijak přehnané, že bych toho tam dával zase tolik. Určitě si rád něco přesdílím, něco okomentuji nebo přijdu do nějakého podcastu. Baví mě to, ten kontakt s lidmi (úsměv).

Nepřemýšlel jsi po kariéře, i když je to ještě daleko, dělat nějakého markeťáka? Vlohy na to máš docela dobré...

(smích) Markeťáka ne, ale docela bych se viděl v tom být nějaký komentátor nebo glosátor. To by se mi možná líbilo (úsměv).

Na domácí zápasy chodí větší návštěvy než dříve. Sám jsi po Spartě říkal, že doufáš, že jste probudili hokejovou horečku. Užíváš si i tohle, že chodí lidí více než loni?

Ano, sice jsem tady první sezonu, ale vnímám to. Samozřejmě se bavíme s klukama, kteří říkají, jaké to tady bylo, takže ten trend je určitě skvělý a doufám, že to bude pokračovat, třeba i stupňovat (úsměv). Budu rád, když lidé budou fandit ještě víc než dosud.

Zapojil ses do projektu Saves Help. Jak to vnímáš ty osobně? Jaký máš vztah k charitativním akcím a podobným věcem?

Je to skvělá myšlenka od Šimona Hrubce. Za každý zákrok dáváme deset korun. Loni jsem tedy moc nezaplatil (úsměv), takže letos doufám, že to nabyde a budu moci být prospěšnější. Je to vlastně nějaký příspěvek, za to že můžeme dělat, to co nás baví a jsme za to placeni. Takže částka, která na konci sezony z našeho účtu odejde, jde na dobrou věc a můžeme pomáhat.

Jak se ti líbil dres, který jsi měl na sobě při focení kalendáře Saves Help a sedl i na naše barvy a tvoji výstroj?

Ten dres byl parádní. Jak už když ho vybalili z tašky, tak pak k výstroji to dostalo ještě úplně jiný šmrnc (úsměv) a fakt se to povedlo.

Děkuji za rozhovor.