HC Energie Karlovy Vary

Dvacítka těsně padla s Finy. Rymon zahájil stíhací jízdu, bodoval i Sapoušek

Obměněná reprezentační dvacítka pod vedením nového kouče Patrika Augusty v těchto dnech zahájila novou sezonu. První akcí jsou čtyři přátelská utkání ve Vierumäki. S týmem do Finska vyrazil i předchozí trenérský tým ve složení Radim Rulík, Jiří Kalous, Marek Židlický a Ondřej Pavelec. Čeští mladíci si změří síly s týmy Švýcarska a Finska. Reprezentační dres si oblékli obránci Filip Krajčík, Matteo Kočí a do útoku byli povoláni i odchovanci Energie Robin Sapoušek a Dominik Rymon.

24. 7. 2023 | Dvacítka stáhla třígólové manko a Finsku podlehla těsně 4:5.

Do sestavy pro poslední přípravný zápas ve Vierumäki se vrátil Robin Sapoušek, který do utkání s finskou dvacítkou vedl národní tým opět jako kapitán. Volno tentokrát dostal obránce Filip Krajčík. Další karlovarští mladíci Dominik Rymon a Matteo Kočí naskočili do druhé lajny. Jako první skórovali svěřenci Patrika Augusty, když v osmé minutě udeřili v přesilovce. Bod za asistenci si připsal Robin Sapoušek. Ke srovnání skóre využili finští mladíci svou druhou početní výhodu.

Druhý gól Finové přidali hned v první minutě druhé třetiny. Svůj tlak domácí tým završil v polovině třetiny dvěma slepenými góly - 4:1. Čeští mladíci však neztratili hlavu a okamžitě odpověděli. Během necelých tří minut bylo skóre opět srovnáno. Stíhací jízdu svou přesnou trefou zahájil Dominik Rymon. Třetina skončila za stavu 4:4. Vyrovnaný stav vydržel do čtyřicáté šesté minuty, kdy si Finové díky odraženému nahození vzali zpět vedení. Čeští mladíci se o vyrovnání rvali až do konce, ale Finové si svůj náskok pohlídali i během závěrečné power play. První reprezentační akci nové sezóny tak dvacítka zakončila s bilancí tří výher a jedné prohry.

23. 7. 2023 |I do třetice se z výhry radovali Češi. Finskou devatenáctku porazili 3:1.

Pro nedělní zápas zamíchali trenéři Patrik Augusta a Radim Rulík sestavou. Volno měli tentokrát Robin Sapoušek a Filip Krajčík. Do obrany se naopak vrátil Matteo Kočí. S celou svou lajnou se do prvního útoku přesunul Dominik Rymon. Skóre otevřela finská devatenáctka nenápadnou střelou v sedmé minutě. Stejně nenápadně pak čeští mladíci ve čtrnácté minutě srovnali.

Druhá třetina přes šance na obou stranách gól nepřinesla. Oba týmy zvládly ubránit i svá oslabení. Třetí třetina nabídla bojovný hokej, kdy se oba celky snažili získat kotouč a následně i vedení na svou stranu. Úspěšnější byli nakonec ve čtyřicáté sedmé minutě svěřenci Patrika Augusty. Čeští mladíci od této chvíli převzali kontrolu nad zápasem a nedali svým soupeřům šanci. Výhru si dvacítka pojistila gólem do prázdné branky a tým Finska U19 porazila 3:1. Poslední přípravný zápas ve Vierumäki odehrají naši mladíci v pondělí 24. července ve 14:00, kdy vyzvou tým Finska kategorie U20.

21. 7. 2023 |Dvacítka se rozjela! Švýcarsko ve druhém zápase porazila 8:3.

I ve druhém duelu se Švýcarskem otevřela skóre česká dvacítka. Vedení si svěřenci Patrika Augusty udrželi necelých šest minut. První třetina byla ve znamení nepřesností na obou stranách a skončila za stavu 1:1. Ve druhé třetině hned v první minutě během početní výhody udeřili švýcarští mladíci, ale ani oni se z vedení dlouho neradovali. Český gólostroj odšpuntoval ve dvacáté čtvrté minutě Melovský. Do konce třetiny švýcarský gólman lovil kotouč ze své branky ještě třikrát. Střelcem pátého gólu byl odchovanec Energie Dominik Rymon a šlo o jeho premiérový gól v reprezentační dvacítce. Do šaten se odcházelo za stavu 5:2.

Čeští střelci úřadovali i ve třetí třetině. Další z karlovarských odchovanců Robin Sapoušek, který i v pátečním utkání vedl tým jako kapitán, asistoval u šestého gólu a o pár minut později byl autorem sedmé branky. V obraně se opět činil Filip Krajčík. Druhý z karlovarských obránců Matteo Kočí do pátečního zápasu nezasáhl. Švýcaři však ani za stavu 7:2 nesložili zbraně a necelých šest minut před koncem překonali českého gólmana potřetí. V padesáté deváté minutě se ke slovu opět dostali Češi a přidali osmou branku. Tu připravil Dominik Rymon. Národní tým tak zvítězil i ve druhém duelu s týmem Švýcarska. V neděli 23. července ve 14:00 hodin nastoupí dvacítka proti týmu Finska kategorie U19.

19. 7. 2023 |Dvacítka zahájila sezonu výhrou. Švýcarsko porazila 3:1

Prvním zápasem nové sezony bylo pro reprezentační dvacítku utkání se Švýcarskem. Skóre otevřel karlovarský obránce Matteo Kočí, pro kterého bylo středeční utkání premiérou ve dvacítce. Do dvoubrankového vedení mohl tým poslat Robin Sapoušek, kapitán národního týmu, ale švýcarský gólman byl pozorný. Své akce neproměnil ani další debutant ve dvacítce Dominik Rymon. Na ledě byl rovněž vidět i obránce Filip Krajčík.

Švýcaři skóre srovnali těsně před koncem první třetiny, když pár sekund před jejím vypršením využili přesilovku pět na tři. Po polovině druhé třetiny si čeští mladíci vzali vedení zpět a třetí gól přidali necelých šest minut před koncem třetí třetiny. Utkání dvacítka dohrála ve čtyřech a i přesto si vedení udržela. Další utkání národní tým odehraje opět proti Švýcarsku v pátek 21. července v 17:30 hodin.