HC Energie Karlovy Vary

EHL: Energetici porazili Motor a drží místo v elitní osmičce

Karlovarští gameři v sobotu zaznamenali důležitou výhru v boji o postup do play-off. V 9. kole ENYAQ Hockey League porazili Motor 4:1 na zápasy a v tabulce drží šestou příčku.

Skóre sice hovoří ve prospěch energetiků 4:1, místo plánovaných pěti utkání ale karlovarským gamerům stačilo odehrát pouze dvě. „S Motorem byl dohodnutý začátek zápasu na 20:00, přičemž Tejkyyy (jednička Motoru) mi už den před zápasem i v den zápasu psal, že přijde po osmé hodině. Brali jsme to v pohodě a počítali jsme s časem do 21:00. Bohužel soupeř mi napsal ve 20:45, že nestíhá a přijde až v 21:30. Po konzultaci s klukama jsme se shodli, že jsem mu nechal dost času a nebudeme dál čekat. My s Pepikem jsme se taky museli časově přizpůsobit, abychom začali přesně v 8, jak chtěl Motor,“ popisuje nečekané komplikace při duelu 9. kola kapitán týmu Jakub „Kubin“ Černo.

„Zbytek zápasů se tak kontumoval v náš prospěch a celkově jsme zvítězili 4:1. Mrzí nás tenhle způsob výhry, určitě by se odehrály super zápasy, bohužel pravidla se musí dodržovat. V pravidlech je tolerance 15 minut od plánovaného začátku zápasu, my jsme nechali soupeři hodinu. Odehrály se tak jediné dva zápasy, kde Almon konečně zlomil prokletí a porazil extraligového hokejistu Václava Karabáčka 6:4, Pepik po dlouhé době naopak prohrál, tentokrát 0:3,“ dodal k průběhu duelu s Motorem Kubin.

EHL, 9. KOLO: ENERGIE - ČESKÉ BUDĚJOVICE 4:1

bladeito 7:4 Kubin
Andremeister 1:3 AlmonCZE
Chlebyn 2:4 Pepik001
bladeito & Andremeister 5:1 Kubin & Almon
bladeito & Chlebyn 1:2 Kubin & Pepik001