HC Energie Karlovy Vary

Energetici, mistři motokár! Kdo ovládl závod ve FUN areně v Chebu?

Energetici v pondělí odpoledne dokázali, že nevládnou jenom hokejovým uměním. Na motokárovém okruhu FUN areny v Chebu si totiž zazávodili o historicky první trofej pro vítěze Energie Cupu.

Teambuildingová akce, na kterou jsme ale pozvali i naše fanoušky. Tak vypadal pondělní motokárový souboj v Chebu.

Na tři desítky hráčů a členů realizačního týmu v pondělí usedly do motokár a vyrazily na okruh. Většina z netradičních jezdců seděla v motokáře poprvé, na jejich výkonech to ale nebylo znát.

Po úvodním zaškolení si parta rozdělená do dvou skupin po patnácti závodnicích nejprve trať osahala během úvodního tréninku, o pořadí na startovním roštu finálového okruhu pak rozhodla kvalifikace.

Ti, co nepostoupili do závodu o titul, si to nejprve rozdali v „B“ finále. V něm si nejlépe vedl Dávid Gríger, který porazil Ondřeje Dlapu a Michala Plutnara.

Ve vyvrcholení celého odpoledne pak Petr Hamalčík potvrdil, že jeho výkony z tréninku a kvalifikace nebyly náhodné a finálový závod s velkým odstupem vyhrál. Stříbro bral další brankář Adam Dybal, třetí příčku vybojoval kapitán Energie Jiří Černoch.

Po samotném závodě pak pořadatelé akce připravili hráčům i originální ceremoniál s předáním pohárů a věnců pro nejlepší jezdce. Energetici pak během krátké autogramiády poděkovali všem fanouškům, kteří jim přišli na okruh fandit.


FUN arena Cheb

Původní venkovní motokárový okruh byl vybudován v roce 2008 o délce 800 m. V roce 2011 byl prodloužen na 1.050 m a začaly se zde jezdit první závody. Okruh byl v roce 2014 dále prodloužen do současné podoby.

Protože jsme příznivci sportu a máme rádi zábavu, rozhodli jsme se, že v našem regionu vybudujeme bezkonkurenční zábavní centrum. Místo, kde najde zábavu opravdu každý. A tak se v roce 2020 zahájily další stavební práce…

Na budovou restaurace byla napojena hala, kde se nyní nachází krytá dráha pro elektrické motokáry, Jumparena, v patře nyní vznikl virtuální svět, a najdete zde Multiball i příjemné posezení s výhledem na trampolíny.

Původní kapacita restaurace byla navýšena na 120 osob a na slunné terase si v teplých letních dnech můžete užívat výhled na jezdce na dráze.