HC Energie Karlovy Vary

Energetici se vrací na domácí led, v rámci přípravy přivítají Motor

Karlovarští hokejisté hráli poslední utkání na ledě KV Areny naposledy před téměř dvěma týdny. Nyní budou mít příznivci energetiků opět možnost vidět své oblíbence, svěřenci Martina Pešouta totiž vyzvou ve středu od 17:30 českobudějovický Motor. Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Instagram stories | Tipsport
Vstupenky: Tickerportal.
Vstup: Informace pro návštěvníky KV Areny

O soupeři

Motor je zpátky. Karlovarští se s Jihočechy potkávali během sezony 2017/18, kdy spolu bojovali o postup do nejvyšší soutěže, což se tehdy povedlo právě svěřencům Martina Pešouta.

Letos se obě mužstva potkávají na té nejvyšší úrovni. České Budějovice totiž v uplynulém nedohraném ročníku slavili postup do extraligy, nutno podotknout že zaslouženě. Svěřenci trenéra Prospala dominovali celé lize, když v osmapadesáti zápasech nastřádali úctyhodných 153 bodů. To je přesně o 44 bodů více, než zaznamenal druhý Přerov.

V kádru Jihočechů je několik hráčů, které mají v živé paměti také karlovarští příznivci. Adam Raška odehrál vloni v dresu Energie devětadvacet zápasů, na začátku sezony, dva starty zapsal v lázeňském městě i Albert Michnáč.

Co se posil týče, povedlo se nováčkovi soutěže přilákat na jih Čech velice zvučné jméno v podobě gólmana Marka Čiliaka. Budějovice dále lovily ve Vsetíně, odkud přišli Ondřej Slováček s Vítem Jonákem. Z Plzně se pak stěhoval útočník Miroslav Indrák a dalším novým jménem do ofenzívy je Daniel Voženílek, jemuž se vydařila uplynulá sezona v prvoligových Litoměřicích.

Klub zastihla během přípravy nepříjemnost, Motor musel nejednou do karantény kvůli výskytu covidu-19 v týmu. České Budějovice jdou do akce po více než dvou týdnech.

Z karlovarské kabiny

Duel, který se původně hrát neměl, nakonec ale kvůli vyřazení z domácího poháru čeká Energii další extraligová zkouška. „Jsme rádi, že po konci Generali Česká Cupu budeme mít možnost potkat se s opravdu kvalitním soupeřem,“ říká na úvod asistent trenéra Tomáš Mariška. „Budějovice, byť byly dvakrát zastaveny karanténou, podávaly v dosavadním průběhu přípravy dobré výkony a prezentovaly se velmi zajímavým hokejem. Jsme rádi, že jsme se s nimi domluvili a můžeme tento zápas odehrát,“ těší Pešoutova asistenta.

Hlasitou pozvánku pro karlovarské příznivce by také měl být způsob, jakým chtějí energetici utkání proti Motoru pojmout. „Bude to dobrá zkouška před začátkem sezony, budeme tak chtít nastoupit v maximálně plné sestavě a prezentovat se před domácími fanoušky co nejlepším výkonem. Času do extraligy už není moc, prostoru na zkoušení už také dost nezbývá, takže vše budeme směřovat k začátku extraligy,“ líčí Tomáš Mariška.

Den před střetnutím s Jihočechy oznámilo karlovarské vedení novou akvizici. V lázeňském městě bude hostovat z Komety Brno obránce Libor Zábranský, bývalý kapitán juniorské reprezentace. Mladý bek naskočí už do duelu proti Motoru.

Související články