HC Energie Karlovy Vary

Energetici v zámoří: Karlovarští mladíci opět bodovali. Rymon a Sapoušek mezi lídry

Energetici byli i v uplynulém týmu ve svých zámořských štacích vidět. Ne vždy se společně s týmem radovali z vítězství, ale vesměs se drží v horních patrech svých skupin. Jiří Kulich a Jan Bednář zatím na první zápasy sezony čekají.

Western Hockey League (WHL)

Matteo Kočí (Kamloops Blazers)

V prvním zápase minulého týdne čekal tým Mattea Kočího souboj s týmem Robina Sapouška, jeho spoluhráče z karlovarské juniorky. Týmu Kamloops nepomohla ani střelecká převaha, když Victoria Royals přestříleli v poměru 38:22. Z vítězství 4:1 se radoval Robin a jeho spoluhráči. Úplně jiný průběh měl duel s týmem Wenatchee Wild. V něm Kamloops vedli v úvodu druhé třetiny 4:1. Jenže pak ve třicáté čtvrté minutě inkasovali dva rychlé góly, přičemž ten první padl v početní výhodě.

Po druhé třetině byl stav 5:5. Poté co ve třetí třetině padl na každé straně jeden gól, pokračoval zápas prodloužením. To ukončil tým Wenatchee Wild. Matteo Kočí si připsal asistenci u čtvrtého gólu. V týmovém bodování je Matteo na osmém místě a mezi nováčky je třetí. V počtu asistencí je na třetím místě týmového bodování. V kolonce +/- má 4 a je na prvním místě této týmové statistiky. Po tomto týdnu mají Kamloops Blazers na kontě čtyři body a jsou na jedenáctém místě Západní konference.

7. října 2023

Victoria Royals - Kamloops Blazers 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 20. Haugen (Kinniburgh, Misskey), 28. Scott (Newman, Sapoušek), 37. Sapoušek (Scott, Newman), 43. Hodson (Kipkie, Haugen) - 45. Minten (Kelly, Radke).

9. října 2023

Wenatchee Wild - Kamloops Blazers 7:6p (1:2, 4:3, 1:1 – 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Armstrong (Isogai), 34. Armstrong (Geekie, Woo), 34. Prosofsky (Cooper), 38. Swarda (Geeki, Isogai), 40. Cooper (Armstrong, Sward), 60. Geekie (Woo, Armstrong), 62. Armstrong (Woo, Cooper) - 13. Taita (Thomson, Nolan), 15. Levis, 22. Sydor (Levis, Bairos), 22. Minten (Van Olm, Koci), 37. Thomson (Ferster, Behm), 47. Levis (Van Olm, Anderlini).

Robin Sapoušek (Victoria Royals)

V prvním zápase uplynulého týdne hráči Victoria Royals slavili první vítězství v sezoně, jejich radost však odnesl tým Mattea Kočího. Robin Sapoušek se svými spoluhráči byli od počátku úspěšnější v dobývání soupeřovy branky. Svým soupeřům pak povolili jedinou branku až ve čtyřicáté páté minutě. Robin Sapoušek si připsal asistenci u vítězného gólu a byl autorem třetí branky. Když už tým Victoria Royals naskočil na vítěznou vlnu, tak se na ní rozhodl udržet.

V duelu s týmem Kelowna Rockets byla k vidění pěkná přestřelka. Celkem padlo šestnáct gólů a poměr střel byl 31:37 ve prospěch Victorie. Robin Sapoušek přispěl k výhře svého týmu dvěma góly a se sedmi body je na druhém místě týmového bodování. V počtu vstřelených gólů je první. Tým Victoria Royals si díky výhře v tomto utkání vyměnil pozici v Západní konferenci s týmem Kamloops Blazers a je se čtyřmi body desátý.

7. října 2023

Victoria Royals - Kamloops Blazers 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 20. Haugen (Kinniburgh, Misskey), 28. Scott (Newman, Sapoušek), 37. Sapoušek (Scott, Newman), 43. Hodson (Kipkie, Haugen).

9. října 2023

Kelowna Rockets - Victoria Royals 7:9 (2:3, 1:3, 4:3)
Branky a nahrávky: 4. Iginla (Cristall, Cicek), 15. Wightman (Cristall, Mittelsteadt), 33. Cristall (Cicek, Iginia), 42. Cristall, 49. Longley (Hurley, Gillespie), 51, Iginls (Cristall), 59. Wightman (Cowper, DeSouza) - 6. Fryer (Chaloner), 7. Sapoušek (Misskey, Zemlak), 11. Riche, 22. Hodson (Scott, Richie), 24. Zemlak (Misskey), 32. Sapoušek (Newman), 46. Newman (Scot, Chaloner), 55. Riche (Hodson), 58. Riche (Reschny, Bjornson)

Dominik Rymon (Everett Silvertips)

Napilno měl i Dominik Rymon, jeho tým odehrál dva zápasy a v obou zůstal bez bodů. Prvním soupeřem byl tým Portland Winterhawks. V jeho brance však stál Jan Špunar, který ze 43 střel, kterými ho střelci Everettu zasypali, pustil za svá záda pouze jednu a přetrhl tak vítěznou šňůru Dominikova týmu. V duelu s týmem Tri-City Americans narazil Everett na dalšího českého gólmana.

Tentokrát jejich střelám, kterých na něj letělo 33, čelil Lukáš Matěcha. Také on kapituloval pouze jednou. Asistenci u jediné branky svého týmu si připsal Dominik Rymon. Třetím českým hráčem tohoto utkání byl Max Curran, který asistoval u vítězného gólů Tri-City Americans. Dominik Rymon vede nejen týmové bodování, ale se čtyřmi góly je nejlepším střelcem. S číslem 3 v kolonce +/- je i v této statistice na prvním místě. Everett Silvertips má na koně šest bodů a je na pátém místě Západní konference.

7. října 2023

Portland Winterhawks - Everett Silvertips 4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Stefan (Klassen, Buttazzoni), 15. Stefan (Klassen), 21. O´Brien (Davies), 38. Schelter (Johnson, Chyzowski) – 36. Zaplitny

8. října 2023

Tri-City Americans - Everett Silvertips 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 39. Peters (McMillan, Greenway), 45. Whynott (Curan, Gudelj), 59. Gudelj (Greenway, Gavin) – 48. Hammell (Rymon)

United States Hockey League (USHL)

Ľubomír Kupčo (Des Moines Buccaneers)

Také Ľubomír Kupčo se svým týmem v předchozím týdnu odehrál dva zápasy. Prvním soupeřem byl národní hokejový tým USA kategorie U18. Americký výběr sice Bukanýři přestříleli 33:20, ale na jejich gólmana si nepřišli. Ľubomír si v tomto zápase připsal tři střely na branku, ale z gólu se neradoval. Druhý duel Bukanýři odehráli s Youngstown Phantoms. Ačkoliv to podle výsledku nevypadá, tak tento zápas byl vyrovnanější. Jenže Bukanýry zlobila produktivita, neboť z 26 střel na branku se ujala pouze jedna. Ani tentokrát se Ľubomír Kupčo nezapsal do statistik. V týmovém bodování si drží třetí místo a se třinácti střelami z pěti zápasů je nejaktivnějším střelcem Bukanýrů. Des Moines Buccaneers však od začátku sezony stále čekají na výhru. Se dvěma body jsou aktuálně na sedmém místě Západní konference.

6. října 2023

USA U18 - Des Moines Buccaneers 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 30. Stiga (Hagens), 34. Bednařík (Plante), 35. Stiga (Hagens, Ziemer), 47. Baker (Bednařík, Hagens) - 41. West (Kevan, Minnehan).

7. října 2023

Youngstown Phantoms - Des Moines Buccaneers 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Botterill (Young, Cerrato), 25. Strathmann (Cerrato, Burchill), 41. Burchill (Strathmann, Cerrato), 47. Pietila - 19. Rourke (VanRooyan).

North American Hockey League (NAHL)

Adam Dybal (Aberdeen Wings)

Brankář Adam Dybal hájil branku svého týmu v prvním ze dvou zápasů s týmem Minot Minotauros. Adam čelil 39 střelám a kotouč za svá záda pustil pouze dvakrát ve druhé třetině. Zápas nerozhodlo ani prodloužení a tak Adam podruhé v sezoně čelil nájezdům, kdy na něj vyzrál Niklas Ketonen. Další den se hrál odvetný zápas. V něm Adam Dybal kryl záda Croixi Kochendorferovi. Adam zatím za svůj tým odchytal šest zápasů z deseti a čelil 189 střelám, z nichž inkasoval 21 gólů a jeho úspěšnost je 88,89 %. Aberdeen Wings jsou s deseti body na třetím místě Centrální divize a od druhého místa je dělí jenom gólová bilance.

6. října 2023

Minot Minotauros - Aberdeen Wings 2:3sn (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Casey (Lehtinen, Stachowiak), 34. O´Hanisain (Knox, Ketonen), rozh. náj. Ketonen – 33. Kohnen (Gravnik), 39. Gravnik (Murray)

7. října 2023

Minot Minotauros - Aberdeen Wings 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Ketonen (O´Hanisain, Lehtinen) - 25. Tiškevič (Bulgakov), 33. Holmstrom (Kohnen), 51. Bulgakov

British Columbia Hockey League (BCHL)

Adam Csabi (Vernon Vipers)

Hráči Vernon Vipers předchozí týden strávili na cestách, nejprve zavítali na led týmu Langley Rivermen. Svým hostitelům nasázeli sedm gólů a zajímavostí je, že pět z nich bylo premiérových. Adam Csabi si v tomto utkání připsal bod za druhý gól svého týmu a asistenci u vítězné branky a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Druhý zápas s týmem Chiefs Chilliwack rozhodlo až prodloužení. V tomto zápase Adam nebodoval. Co se týče týmového bodování tak tam se Adam dělí o páté místo s Hankem Cleavesem a mezi nováčky je druhý. Vernon Vipers z dosavadních pěti zápasů vyhrál ve čtyřech a vede s osmi body tabulku divize.

6. října 2023

Langley Rivermen - Vernon Vipers 2:7 (1:1, 0:3, 1:3)
Branky a nahrávky: 17. Levyy (Brady), 54. Komarov – 5. Cleaves (Fecteau, Kim), 24. Csabi (Tremblay, Facchinelli), 29. Kim (Csabi, Pakulak), 29. Pastro (Stavrianeas, Cleaves), 43. Pastro (Percic, Buss), 43. Fecteau, 60. Stavrianeas (Pastro, Buss).

7. října 2023

Chiefs Chilliwack - Vernon Vipers 4:5 (2:3, 1:0, 1:1 – 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Morse (Mrsic), 13. Rolston (Dutil, Patterson), 31. Virk (Elfering, Kinch), 59: Milburn (Beaulieu, Elfering) – 10. Tremblay, 11. Cleaves (Kim), 14. Pastro, 47. Buss (Kim, Cliche), 65. Facchinelli.

American Hockey League (AHL)

Jiří Kulich (Rochester Americans)

Ve středu 4. října Buffalo Sabres oznámilo soupisku zbývajících dvou přípravných zápasů a Jiřího Kulicha a jeho parťáka Isaka Rosena čekal návrat k Rochester Americans. Vzhledem k tomu, že se Jiří zúčastnil přípravného kempu Buffala Sabres čeká ho první zápas za Rochester v pátek 13. října, kdy startuje sezona AHL. Prvním soupeřem bude tým Bridgeport Islanders.

Jan Bednář (Grand Rapids Griffins)

Po kempu Detroit Red Wings by měl Jan Bednář zamířit do Grand Rapids Griffins (AHL), případně na jeho farmu Toledo Walleye (ECHL), kde Jan dohrával loňskou sezonu. Barvy, kterého týmu si karlovarský gólman oblékne se uvidí v pátek 13. října, kdy oba celky zahajují sezonu.