HC Energie Karlovy Vary

Energetici v zámoří: Kulich dál září! Rymon, Kupčo a Csabi hvězdami zápasů

Poté, co si naši mladíci v zámoří užili se svými týmy Halloween, vyrazili zase naplno na led a opět o sobě dávali vědět. I když ne třeba bodově, tak svou obětavostí a nasazením určitě. Matteo Kočí se svým týmem konečně protrhl smůlu a mohl se již několikrát radovat z vítězství. Vítězný týden za sebou má Jan Bednář. Ostatním mladíkům se týden vyvedl tak napůl. Každopádně i tentokrát všichni naši útočníci v zámoří bodovali. Jiří Kulich, Robin Sapoušek, Dominik Rymon a Adam Csabi jsou stále nejlepšími střelci svých týmů. Na třetím místě týmového bodování je Ľubomír Kupčo.

American Hockey League (AHL)

Jiří Kulich (Rochester Americans)

Do nového měsíce nevstoupili hráči týmu Rochester Americans úplně nejlépe. První dva zápasy odehráli na domácím ledě a brali bod pouze ve druhém, když padli v prodloužení. Nejprve hostili celek Syracuse Crunch. Po první třetině byl stav 1:1, ale v té druhé Rochester inkasoval třikrát. Jediným střelcem domácích v této části byl Jiří Kulich, který v čase 39:38 vstřelil druhou branku svého týmu. Druhým soupeřem byl tým Utica Comets, s nímž v předchozím týdnu Rochester prohrál. Tentokrát dokázali domácí na každou inkasovanou branku najít odpověď a v čase 51:10 vystřelil Jiří Kulich pro svůj tým vedení. Necelé čtyři minuty před koncem však bylo opět srovnáno. Už v první minutě prodloužení se z gólu radovali hráči Utica Comets. Šanci pro vítězný gól připravil slovenský obránce Šimon Němec, dvojka draftu 2022. Jiří Kulich byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu.

Rochester zakončil zápasový týden venkovním utkáním s týmem Syracuse Crunch. Tentokrát se vstup do utkání povedl Rochesteru, když ovládl první třetinu. Ve druhé se už dostali ke slovu i domácí střelci. V tomto duelu se opět ukázala souhra Jiřího Kulicha a Isaka Rosena, když si navzájem připravili šance na gól. Jiří vystřelil opět svému týmu vedení, ale i tentokrát soupeři zvládli srovnat. Zápas nakonec dospěl až do nájezdů. V těch se prosadili pouze Jiří Kulich a Filip Cederqvist. Autorem rozhodujícího nájezdu byl Jiří Kulich, který byl vyhlášen třetí hvězdou utkání. Po deseti zápasech má Jiří Kulich na kontě třináct bodů (9+4) a vede týmové bodování a s devíti góly je nejlepším střelcem týmu. Jiří byl rovněž zvolen hráčem měsíce října. Tým Rochester Americans se čtrnácti body vede Severní divizi.

1. listopadu 2023

Rochester Americans - Syracuse Crunch 2:7 (1:1, 1:3, 0:3)
Jiří Kulich 1+0, 6 střel na branku

3. listopadu 2023

Rochester Americans - Utica Comets 3:4p (3:2, 2:1, 2:1)
Jiří Kulich 1+0, 2 střely na branku

4. listopadu 2023

Syracuse Crunch - Rochester Americans 4:5sn (0:2, 2:1, 2:1 - 0:0 - 0:1)
Jiří Kulich 1+1, 3 střely na branku, rozhodující nájezd

Western Hockey League (WHL)

Matteo Kočí (Kamloops Blazers)

V prvním zápase minulého týdne přivítal tým Kamloops Blazers na svém ledě celek Red Deer Rebels. V polovině zápasu byl stav 2:2. Necelé tři minuty před koncem druhé třetiny však pro Red Deer Rebels vystřelil vedení Samuel Drančák, který do WHL přišel v letošní sezoně stejně jako Matteo Kočí. Karlovarský obránce měl několik šancí, ale na hostujícího gólmana nevyzrál. Zápas nakonec rozhodly až samostatné nájezdy v nichž byl lepší Matteův tým. V dresu Red Deer Rebels bodoval i František Formánek.

K druhému utkání minulého týdne vyrazil Matteo Kočí se svými spoluhráči do Langley, kde se postavili týmu Vancouver Giants. Kamloops Blazers se zvládli dotáhnout na každý inkasovaný gól a nastavený čas si vynutili v čase 59:14. I tentokrát se o vítězi rozhodovalo až v nájezdech. V těch byli šťastnější domácí. K výhře Vancouver Giants stačil jeden proměněný nájezd. I v tomto utkání stáli proti Matteovi dva čeští mladíci a to Adam Titlbach a Patrik Král. Matteo Kočí je se čtyřmi body (0+4) na desátém místě týmového bodování a třetí mezi nováčky. Kamloops Blazers mají na svém kontě už jedenáct bodů, ale stále se drží na jedenáctém místě Západní konference.

4. listopadu 2023

Kamloops Blazers - Red Deer Rebels 4:3sn (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0 - 1:0)
Matteo Kočí 6 střel na branku

5. listopadu 2023

Vancouver Giants - Kamloops Blazers 3:2sn (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0 - 1:0)
Matteo Kočí 1 střela na branku

Robin Sapoušek (Victoria Royals)

V prvním utkání minulého týdne narazil tým Victoria Royals znovu na celek Kelowna Rockets a oplatil mu prohru z minulého týdne. První dvě branky padly až ve druhé třetině. Na dostřel jedné branky se Kelowna Rockets dostali v čase 59:15 a první asistenci si připsal jejich kapitán Gabriel Sturcz, spoluhráč Robina Sapouška ze stříbrné dvacítky. Dalším Čechem, který stál proti karlovarskému odchovanci, byl Marek Ročák.

Druhý venkovní duel už Victorii tak dobře nevyšel. Tým Wenatchee Wild už po první třetině vedl o dva góly a svého náskoku se nevzdal až do konce zápasu. I když Victoria Royals měla o fous větší střeleckou převahu, tak se její střelci dokázali prosadit pouze třikrát. Robin Sapoušek si připsal dva body za asistenci. Robin má po šestnácti zápasech na kontě šestnáct bodů (9+7) a je stále třetí v týmovém bodování. S devíti góly je nejlepším střelcem týmu. Victoria Royals je se ziskem sedmnácti bodů na šestém místě Západní konference.

4. listopadu 2023

Kelowna Rockets - Victoria Royals 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Robin Sapoušek 2 střely na branku

5. listopadu 2023

Wenatchee Wild - Victoria Royals 6:3 (2:0, 3:2, 1:1)
Robin Sapoušek 0+2, 3 střely na branku

Dominik Rymon (Everett Silvertips)

Také Everett Silvertips začal uplynulý týden venkovním utkáním, když si změřil síly s Lethbridge Hurricanes. Dominikův tým nedal svým hostitelům šanci a zvítězil 5:1. Dominik Rymon byl autorem vítězného gólu a u dalších dvou si připsal první asistenci a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Navrch měli hráči Everettu i ve svém druhém duelu, kdy si poradili s týmem Calgary Hitmen. Dominik Rymon asistoval u první branky, která padla v početní výhodě. Druhou asistenci si pak připsal u čtvrtého gólu. Do třetice všeho dobrého bohužel pro Everett neplatilo, neboť ve svém třetím zápase padl s týmem Medicine Hat Tigers 1:4. A bez bodů skončilo pro Everett Silvertips i utkání s týmem Swift Current Broncos. Za domácí nastupoval český útočník Petr Pavelec. Dominik Rymon v sedmnácti zápasech nasbíral devatenáct bodů (9+10) a vede týmové bodování. S devíti góly je nejlepším střelcem týmu.

2. listopadu 2023

Lethbridge Hurricanes - Everett Silvertips 1:5 (0:1, 1:0, 0:2)
Dominik Rymon 1+2, 2 střely na branku

4. listopadu 2023

Calgary Hitmen - Everett Silvertips 4:6 (1:2, 2:3, 1:1)
Dominik Rymon 0+2, 2 střely na branku

5: listopadu 2023

Medicine Hat Tigers - Everett Silvertips 4:1 (1:1, 0:0, 3:1)
Dominik Rymon 2 střely

5. listopadu 2023

Swift Current Broncos - Everett Silvertips 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
Dominik Rymon 3 střely

United States Hockey League (USHL)

Ľubomír Kupčo (Des Moines Bucaneers)

Bukanýři v prvním zápase přivítali na svém ledě tým Muskegon Lumberjacks a už necelých pět minut před koncem první třetiny vedli 3:0. Ľubomír Kupčo si připsal asistenci u prvního gólu utkání. Hráči Muskegon Lumberjacks však ještě v závěru první třetiny zahájili stíhací jízdu. Jejich úsilí se jim vyplatilo v čase 52:38, kdy se dostali do vedení, které jim však vydrželo do času 57:42, kdy si Bukanýři vyžádali prodloužení. To však trvalo pouhých dvacet devět sekund než Muskegon Lumberjacks vstřelili gól a radovali se z výhry.

I druhý duel odehráli Bukanýři na domácím ledě, kde přivítali celek Cedar Rapids RoughRiders. První gól zápasu vstřelili hosté až po polovině zápasu, ale za necelé tři minuty bylo srovnáno. Ve třetí části šli do vedení Bukanýři a tentokrát srovnávali hosté v čase 58:52. V prodloužení se ani jeden z týmů neprosadil a tak došlo na nájezdy. K výhře Bukanýrům stačil jeden proměněný nájezd. Ľubomír Kupčo si v tomto utkání připsal u obou gólů asistenci a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Ľubomír má po třinácti zápasech jedenáct bodů a je třetí v týmovém bodování. Des Moines Buccaneers jsou s jedenácti body na šestém místě Západní konference.

3. listopadu 2023

Des Moines Buccaneers - Muskegon Lumberjacks 4:5p (3:1, 0:2, 1:1 - 0:1)
Ľubomír Kupčo 0+1, 3 střely na branku

5. listopadu 2023

Des Moines Buccaneers - Cedar Rapids RoughRiders 3:2sn (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0 - 1:0)
Ľubomír Kupčo 0+2, 2 střely na branku

North American Hockey League

Adam Dybal (Aberdeen Wings)

Tým Aberdeen Wings měl minulý týden na programu dvojzápas s celkem Minot Minotauros. Adam Dybal se postavil do branky v prvním zápase a připsal si třicet pět zákroků. V závěru utkání sáhli trenéři k power-play v níž padl čtvrtý gól. Ve druhém utkání Adam kryl záda svému parťákovi Croixi Kochendorferovi. I v tomto utkání sáhli trenéři Aberdeen Wings k power-play, ale skóre zůstalo stejné. Adam Dybal už odchytal deset zápasů s úspěšností 90,58 %. Aberdeen Wings jsou s patnácti body na pátém místě Centrální divize.

3. listopadu 2023

Aberdeen Wings - Minot Minotauros 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)
Adam Dybal 35/38

4. listopadu 2023

Aberdeen Wings - Minot Minotauros 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Adam Dybal 0/0

British Columbia Hockey League (BCHL)

Adam Csabi (Vernon Vipers)

Lepší vstup do nového měsíce si hráči Vernon Vipers nemohli přát. Hned v prvním utkání se před domácími fanoušky vytáhli a Cranbrook Bucks nadělili desítku. Dalo by se říct, že o výsledku bylo rozhodnuto v první třetině, ve které Vernon vstřelil pět gólů. Útočník Adam Csabi vstřelil třetí, čtvrtý a šestý gól a tím si zkompletoval první hattrick v BCHL. Jak se později ukázalo byl i autorem vítězného gólu. Adam byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Také druhý domácí duel skončil výhrou, když gólman Vernonu vynuloval střelce týmu Prince George Spruce Kings. Zato domácí střelci se činili a nakonec skórovali osmkrát. Adam Csabi si připsal asistenci u sedmého gólu. Adam má po patnácti zápasech čtrnáct bodů (11+3) a je na šestém místě týmového bodování a druhý mezi nováčky. S jedenácti góly je nejlepším střelcem týmu.

1. listopadu 2023

Vernon Vipers - Cranbrook Bucks 10:2 (5:0, 2:1, 3:1)
Adam Csabi 3+0

3. listopadu 2023

Vernon Vipers - Prince George Spruce Kings 8:0 (2:0, 4:0, 2:0)
Adam Csabi 0+1

East Coast Hockey League (ECHL)

Jan Bednář (Toledo Walleye)

Tým Toledo Walleye odehrál v předchozím týdnu oba své duely na domácím ledě a v obou se radoval z vítězství. Jan Bednář v prvním utkání kryl záda svému parťákovi Johnu Lethemonovi. Do branky se postavil až v utkání s týmem Indy Fuel a připsal si dvacet zákroků. Jan Bednář má po dvou zápasech úspěšnost 91,5 %. Toledo Walleye je se sedmi body na pátém místě Západní konference.

3. listopadu 2023

Toledo Walleye - Reading Royals 5:2 (4:1, 0:1, 1:0)
Jan Bednář 0/0

4. listopadu 2023

Toledo Walleye - Indy Fuel 5:3 (0:1, 2:2, 3:0)
Jan Bednář 20/23

Junior Women's Hockey League (JWHL)

Lucie Velinská (Balmoral Hall )

Další zápasy JWHL se odehrají až v období od 17. do 19. listopadu.