HC Energie Karlovy Vary

Energetici v zámoří: První gól Mattea Kočího! Dařilo se i ostatním našim mladíkům

Další týden za sebou mají i naši krajánci v zámoří. Vesměs se dařilo jak jim, tak i jejich týmům. První gól ve WHL vstřelil Matteo Kočí a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Tou byl vyhlášen i Jan Bednář ve svém třetím zápase sezony. První hvězdou zápasu byl vyhlášen Dominik Rymon. Jiří Kulich, Robin Sapoušek a Adam Csabi jsou stále nejlepšími střelci svých týmů. Dominik Rymon vede týmové bodování. Čtvrtou výhru v sezoně si vychytal Adam Dybal. Vítězně ze svého zápasu vyšel i tým Ľubomíra Kupča. Všechny týmy se navíc různými způsoby zapojily do připomenutí Dne veteránů.

American Hockey League (AHL)

Jiří Kulich (Rochester Americans)

Do svého prvního duelu minulého týdne vyjeli hráči Rochester Americans ve speciálních levandulových dresech, čímž se připojili k iniciativě Hokej bojuje s rakovinou (Hockey Fights Cancer). Během utkání proběhlo v souvislosti s touto iniciativou i několik speciálních momentů. Oba soupeři se utkali potřetí v sezoně a po předchozí porážce se tentokrát z výhry radoval tým Rochester Americans. Zajímavostí bylo to, že všechny čtyři góly Rochesteru vstřelili premiéroví střelci. Jiří Kulich hostujícího gólmana prověřil šestkrát. Oba týmy si shodně připsaly třicet čtyři střel.

Ve druhém vzájemném duelu se oba týmy potkaly na ledě týmu Utica Comets. Tentokrát se ani jeden ze střelců Rochesteru nedokázal proti domácímu gólmanovi prosadit a tak čtvrtý vzájemný duel v sezoně skončil výhrou celku Utica Comets. Ten své hosty přestřílel v poměru 40:23. Jiří Kulich měl tři střely na branku. Jiří je se třinácti body na prvním místě týmového bodování. Stejný počet bodů má i jeho parťák Isak Rosen, který je na druhém místě. S devíti góly je Jiří stále nejlepším střelcem týmu. Rochester Americans jsou se šestnácti body na druhém místě Severní divize, ale od prvního místa je dělí pouze gólová bilance.

10. listopadu 2023

Rochester Americans – Utica Comets 4:3 (2:0, 0:0, 2:3)
Jiří Kulich 6 střel na branku

11. listopadu 2023

Utica Comets – Rochester Americans 6:0 (1:0, 2:0, 3:0)
Jiří Kulich 3 střely na branku

Western Hockey League (WHL)

Matteo Kočí (Kamloops Blazers)

Jediné domácí utkání minulého týdne pro Kamloops Blazers skončilo výhrou celku Portland Winterhawks Skaters, jehož střelci vyslali na domácí branku čtyřicet osm střel. V brance hostů stál Jan Špunar, který pochytal dvacet z dvaceti tří střel Kamloops Blazers. Pod dvě ze střel se podepsal Matteo Kočí. V tomto zápase se potkali rovnou čtyři čeští mladíci. Za Portland nastoupil ještě obránce Marek Alscher (0+1). Proti němu v dresu Kamloops Blazers stál kromě Mattea Kočího i obránce Vojtěch Vochvest. Všichni tři zadáci se navíc v srpnu sešli v reprezentační dvacítce na Turnaji pěti zemí v Nyköpingu.

Z výhry se hráči Kamloops Blazers radovali ve svém druhém duelu, kdy vyrazili na led týmu Tri-City Americans a své hostitele porazili 3:0. Střelcem druhého gólu byl Matteo Kočí, který poprvé skóroval ve WHL. Matteo byl v tomto utkání vyhlášen třetí hvězdou. Na branku domácích poslal dvě střely. I tentokrát v týmu soupeře nastoupili dva čeští hokejisté a to útočník Maxmilian Curran a branku domácích hájil Lukáš Matěcha, který pochytal třicet tři z třiceti šesti střel Kamloops Blazers.

Poslední zápas minulého týdne odehráli Kamloops Blazers proti týmu Spokane Chief. Matteo se svými spoluhráči sice zvládli krátce po polovině zápasů dotáhnout dvougólové manko, ale pak už pálili pouze domácí střelci, kteří do konce zápasu přidali ještě tři góly a tak Kamloops Blazers zůstali bez bodů. I v tomto utkání poslal Matteo Kočí na branku dvě střely. Matteo je s pěti body (1+5) na desátém místě v týmovém bodování a třetí mezi nováčky. Kamloops Blazers jsou se třinácti body na jedenáctém místě Západní konference.

9. listopadu 2023

Kamloops Blazers - Portland Winterhawks Skaters 3:7 (1:2, 2:2, 0:3)
Matteo Kočí 2 střely na branku

11. listopadu 2023

Tri-City Americans – Kamloops Blazers 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Matteo Kočí 1+0, 2 střely na branku

12. listopadu 2023

Spokane Chief – Kamloops Blazers 6:3 (1:1, 2:0, 3:2)
Matteo Kočí 2 střely na branku

Robin Sapoušek (Victoria Royals)

Do minulého týdne vstoupil tým Robina Sapouška vítězně, když porazil celek Red Deer Rebels, který měl střeleckou převahu 40:21. první gól Rebels vstřelili až v padesáté páté minutě za stavu 3:0. V dresu Red Deer Rebels stáli proti Robinovi Sapouškovi dva krajánci. Šanci pro druhý gól Red Deer Rebels připravil Samuel Drančák, který stejně jako jeho spoluhráč František Formánek poslal na brankáře Royals dvě střely. Robin Sapoušek si v tomto zápase připsal jednu střelu.

Ve druhém domácím zápase se hráči Victoria Royals postavili týmu Seatle Thunderbirds a i tentokrát domácí fanoušky potěšili výhrou 3:2. Robin Sapoušek poslal na soupeřovu branku dvě střely. Royals na tři góly stačilo osmnáct střel. Tento zápas už hráči Victoria Royals odehráli pod novým trenérem, kterým se stal James Patrick. Do zápasu Robin se svými spoluhráči nastoupili ve speciálních dresech, kterými vzdali hold kanadským ozbrojeným silám v duchu každoroční Canadian Armed Forces Appreciation Night v rámci Remembrance Day (v Česku Den veteránů). V rámci zápasu rovněž proběhly různé tematické akce.

Stejný soupeř, ale jiné místo. K poslednímu duelu minulého týdne tým Victoria Royals vyrazil na led Seatle Thunderbirds. Do vedení šli domácí, ale po polovině třetiny Royals v početní výhodě srovnali skóre. Asistenci si připsal Robin Sapoušek. Po první třetině byl nakonec stav 3:2. V čase 52:10 bylo skóre 5:2, jenomže hráči Royals dokázali v sedmnácté minutě vstřelit dva góly, na srovnání už ale nedosáhli. Asistentem u čtvrtého gólu byl Robin Sapoušek, který rovněž dvakrát prověřil pozornost domácího gólmana. Celkem měli hráči Victorie Royals sedmnáct střel. Robin Sapoušek už má na kontě osmnáct bodů (9+9) a je třetí v týmovém bodování a zároveň je s devíti góly nejlepším střelcem. Victoria Royals je se ziskem dvaceti jedna bodů na šestém místě Západní konference.

8. listopadu 2023

Victoria Royals – Red Deer Rebels 3:2 (3:0, 0:0, 0:2)
Robin Sapoušek 1 střela na branku

11. listopadu 2023

Victoria Royals – Seatle Thunderbirds 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)
Robin Sapoušek 2 střely na branku

12. listopadu 2023

Seatle Thunderbirds – Victoria Royals 5:4 (3:2, 1:0, 1:2)
Robin Sapoušek 0+2, 2 střely na branku

Dominik Rymon (Everett Silvertips)

Oba zápasy minulého týdne odehrál Dominik se svými spoluhráči na domácím ledě. V prvním duelu přivítali tým Kelowna Rockets. První branka padla až po polovině první třetiny a druhý gól pak v osmé minutě třetí třetiny. Jedním z asistentů u tohoto gólu byl Dominik Rymon, který si připsal i jednu střelu na branku. Když už to vypadalo, že si Everett Silvertips připíše výhru 2:0, tak v poslední minutě zápasu přece jenom jejich gólman lovil kotouč ze své sítě. U jediného gólu týmu Kelowna Rocket si připsal asistenci jeho kapitán Gabriel Szturc. Dalším českým hráčem, který stál proti Dominikovi Rymonovi byl obránce Marek Ročák.

Druhým soupeřem byl tým Vancouver Giants. A hráči Everett Silvertips začali pěkně zostra. V úvodu třetí třetiny vedli 5:0. Dominik Rymon asistoval v polovině druhé třetiny u vítězného gólu. Necelé dvě minuty na to byl autorem čtvrtého gólu, který byl zároveň jeho desátým gólem v letošní sezoně. Ve třetí třetině sice hráči Giants vstřelili dva góly, ale jeden inkasovali a tak zápas skončil výhrou 6:2 pro Dominikův tým.

Asistentem u prvního gólu hostujícího celku byl Patrik Král. V dresu Giants nastoupil také Adam Titlbach. Střelci Everett Silvertips poslali na branku Vancouver Giants čtyřicet střel. Pod sedm z nich se podepsal Dominik Rymon, který byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Dominik má po devatenácti zápasech na kontě dvacet tři bodů (10+13) a vede týmové bodování. S deseti góly je druhým nejlepším střelcem týmu. Tým Everett Silvertips je s dvaceti třemi body na třetím místě Západní konference.

11. listopadu 2023

Everett Silvertips – Kelowna Rockets 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Dominik Rymon 0+1, 1 střela na branku

12. listopadu 2023

Everett Silvertips – Vancouver Giants 6:2 (1:0, 3:0, 2:2)
Dominik Rymon 1+1, 7 střel na branku

United States Hockey League (USHL)

Ľubomír Kupčo (Des Moines Bucaneers)

Bukanýři měli v uplynulém týdnu na programu pouze jeden zápas. Na domácím ledě přivítali celek Madison Capitols. Své soupeře tým Ľubomíra Kupča přestřílel v poměru 38:25. Dvě střely na hostujícího gólmana vyslal Ľubomír. Des Moines Buccaneers potěšili domácí fanoušky vítězstvím 4:1. Také Bukanýři se připojili k Military Appreciation Night a nastoupili ve speciálních dresech, jejichž základ tvořil maskovací vzor z doby vietnamské války, jako pocta veteránům a členům armády v rámci Dne veteránů. Ľubomír Kupčo je s jedenácti body na čtvrtém místě týmového bodování, přičemž hráči na druhém až čtvrtém místě mají shodně jedenáct bodů. Des Moines Buccaneers jsou se třinácti body na pátém místě Západní konference.

11. listopadu 2023

Des Moines Buccaneers – Madison Capitols 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)
Ľubomír Kupčo 2 střely na branku

North America Hockey League (NAHL)

Adam Dybal (Aberdeen Wings)

Také v uplynulém týdnu měl tým Aberdeen Wings na programu domácí dvojzápas. Jeho hosty byli hráči St. Cloud Norsemen. Branku Wings hájil Adam Dybal v prvním zápase a připsal si 33 zákroků. Jedním ze střelců, jehož střelu Adam zneškodnil, byl i obránce Martin Klička, odchovanec Sparty. Adam si v tomto zápase připsal čtvrtou výhru v sezoně. Ve druhém utkání se do branky Wings postavil Croix Kochendorfer. Adam Dybal nastoupil jako druhý gólman. Po jedenácti zápasech má Adam Dybal úspěšnost 90,93 %. Aberdeen Wings jsou se sedmnácti body na pátém místě Centrální divize.

10. listopadu 2023

Aberdeen Wings – St. Cloud Norsemen 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Adam Dybal 35/33

11. listopadu 2023

Aberdeen Wings – St. Cloud Norsemen 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Adam Dybal 0/0

British Columbia Hockey League (BCHL)

Adam Csabi (Vernon Vipers)

První utkání odehrál Vernon Vipers na domácím ledě, kde přivítal Merritt Centennials. V úvodu druhé třetiny už Vipers vedli 4:0. V osmé minutě inkasovali během sedmdesáti sekund dva góly, ale do konce zápasu se už žádný ze střelců neprosadil a tak si Vernon Vipers připsal výhru 4:2. Adam Csabi v tomto utkání nebodoval. V utkání s týmem Salmon Arm Silverback se neprosadil žádný ze střelců Vipers a tak jim jejich hostitelé výhrou 4:0 utnuli čtyřzápasovou vítěznou šňůru. Adam Csabi má na kontě čtrnáct bodů (11+3) a je šestý v týmovém bodování. S jedenácti góly je však stále nejlepším střelcem týmu. Vernon Vipers jsou s dvaceti čtyřmi body na druhém místě divize.

10. listopadu 2023

Vernon Vipers – Merritt Centennials 4:2 (3:0, 1:2, 0:0)

11. listopadu 2023

Salmon Arm Silverback – Vernon Vipers 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

East Coast Hockey League (ECHL)

Jan Bednář (Toledo Walleye)

Tým Toledo Walleye odehrál tři zápasy, ale pouze s jedním soupeřem, kterým byl celek Fort Wayne Komets. Z výhry se Toledo radovalo dvakrát. V prvním vzájemném duelu kryl Jan Bednář záda svému parťákovi Johnu Lethemonovi. Do branky se Jan Bednář postavil ve druhém duelu a připsal si dvacet zákroků a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Před tímto utkáním proběhl v rámci Military Appreciation Night slavnostní ceremoniál jako pocta členům armády a jejich rodinám. Ve třetím zápase uplynulého týdne se do branky Toleda postavil opět John Lethemon a Jan Bednář nastoupil v pozici dvojky. Jan Bednář zatím v sezoně odchytal tři zápasy s úspěšností 89,2 %. Tým Toledo Walleye je s jedenácti body na třetím místě Západní konference.

10. listopadu 2023

Fort Wayne Komets - Toledo Walleye 4:6 (2:2, 1:2, 1:2)
Jan Bednář 0/0

11. listopadu 2023

Toledo Walleye - Fort Wayne Komets 7:4 (1:4, 2:0, 4:0)

12. listopadu 2023

Toledo Walleye - Fort Wayne Komets 5:6 (1:2, 1:2, 3:2)

Junior Women's Hockey League (JWHL)

Lucie Velinská (Balmoral Hall )

Další zápasy JWHL se odehrají až v období od 17. do 19. listopadu.