HC Energie Karlovy Vary

Energie dál skládá kádr na novou sezonu, zůstává i David Kofroň

Sestava karlovarské Energie pro nadcházející extraligový ročník se dál rýsuje. Nový dvouletý kontrakt podepsal také útočník David Kofroň.

Čtyřiadvacetiletý forvard přišel do Karlových Varů před sezonou z kádru mistrovského Třince. Po vydařené přípravě, kdy v 11 duelech zapsal 5 bodů, se fanoušci těšili na jeho výkony i v mistrovské části sezony. Kofroň se však hned zkraje extraligového ročníku zranil a více než dva měsíce nehrál. Trenéry však v dalším průběhu ročníku přesvědčil o svých kvalitách a potenciálu a výsledkem je nový dvouletý kontrakt s platností do konce sezony 2024/25.

„Jsme rádi, že jsme se s Davidem dohodli na nové smlouvě. V sezoně jsme sice očekávali větší přísun bodů, ale ročník byl pro Davida velice smolný. Začal jej dobře, pak ale utrpěl nešťastné zranění, kdy byl dlouho mimo a v podstatě dvakrát začínal sezonu. Jeho talent se tak nemohl plně rozvinout, my však vidíme jeho potenciál a proto jsme se dohodli na další spolupráci,“ okomentoval Kofroňovo pokračování v klubu hlavní trenér Energie David Bruk.

V letošním ročníku sice šikovný pravák zatím neskóroval, postupně se ale v sestavě Energie zabydluje a v posledních duelech už nastupoval ve druhé útočné formaci mužstva. V sezoně navíc vypomáhal i v prvoligovém Sokolově, kde v sedmi utkáních zapsal deset bodů za čtyři branky a šest nahrávek.

„Jsem rád, že můžu ve Varech pokračovat i poté, co sezona pro mě nebyla úplně šťastná. Vážím si toho, že mi vedení klubu i trenéři důvěřují. Já se jim budu chtít odvděčit co nejlepšími výkony a věřím, že budu pro tým větším přínosem,“ říká k setrvání na západě Čech David Kofroň.