HC Energie Karlovy Vary

Energie pomáhá Janu Alinčovi, v dražbě je hraný dres kapitána

HC Energie zahajuje další charitativní sbírku. Fanoušci mohou vydražit hraný dres kapitána a legendy karlovarského hokeje Václava Skuhravého. Výtěžek poputuje bývalému energetikovi Janu Alinčovi, kterého při inline hokeji postihlo těžké zranění.

Charitativní aukce

V dražbě je originální hraný dres kapitána Václava Skuhravého z letošní extraligové sezony. Aukce bude až do pátku 31. ledna probíhat na webu sportovniaukce.cz.

Kariéra Jana Alinče

Dnes sedmačtyřicetiletý Jan Alinč má za sebou bohatou hokejovou kariéru. Chuť extraligy okusil na vlastní kůži poprvé v dresu Litvínova v sezoně 1990/1991. Ještě za svého působení u chemiků si odskočil na juniorský šampionát, v němž v barvách Československa odehrál sedm utkání. Reprezentační starty později přidával i v seniorském národním týmu, dokonce byl účastníkem olympijských her v norském Lillehammeru v roce 1994.

Do Karlových Varů přišel v ročníku 2001/2002 z pražské Slavie a v lázeňském městě působil až do roku 2005/2006. Za svou západočeskou štaci stihl odehrát 178 utkání, v nichž nastřílel čtyřicet gólů a přidal osmapadesát asistencí.

Mimo to si zahrál také v zahraničí. Ve Finsku oblékal dres Ässätu, ve Švédsku nastupoval za MODO, tři kluby pak vystřídal i v německé DEL.

Těžké zranění při inline hokeji

Kariéru sice ukončil, přesto se nadále věnoval sportu. Při jedné takové aktivitě bohužel došlo v roce 2019 k velkému neštěstí. Sedmačtyřicetiletý rodák z Loun si chtěl zahrát rekreačně inline hokej, zápas 6. května ale skončil pro bývalého reprezentanta vážným zraněním. Při hře totiž spadl hlavou na mantinel, byl odvezen do nemocnice.