HC Energie Karlovy Vary

Energie přivítá lídra tabulky! Naváže na dobré domácí výkony?

Karlovarští hokejisté se v posledních domácích zápasech hodně zlepšili a konečně začali připisovat výhry a důležité body. V neděli je ale čeká soupeř z nejtěžších, do KV Areny míří dlouhodobý lídr tabulky, pardubické Dynamo. Utkání v karlovarské hale startuje v tradičních 15:30.
Kde utkání sledovat: Online přenos
Vstupenky: Online předprodej

Z tábora domácích

Energetici se díky domácím i venkovním výhrám v poslední desítce zápasů zlepšují nejen herně, ale i výsledkově. Sbírají body, díky kterým se již prakticky nemusí ohlížet za sebe, ale naopak koukat vzhůru. Jde tedy o to vybojovat si co nejlepší pozici pro předkolo play-off. Tabulka je ale v této fázi stále vyrovnaná a energetiky nečeká žádný snadný soupeř. Nejdříve narazí doma na první Pardubice, následně vyrazí na led druhých Vítkovic. Ani domácí souboj s Libercem nebude zrovna nejsnazší, stejně tak duel s Českými Budějovice, které bojují o samotnou záchranu. Na závěr základní části se karlovarští hokejisté představí na ledě Kladna, které je také aktuálně na samotném konci tabulky.

Energetici předvedli bojovný a účinný výkon v posledním duelu s Mladou Boleslaví. Poté, co se do sestavy vrátili někteří nemocní hráči, se podařilo vyhrát dokonce s nulou v zádech. Právě zranění a krátkodobé nemoci trápily karlovarským tým po reprezentační pauze, kvůli tomu tak muselo do utkání se Spartou naskočit několik juniorů. Ačkoliv bojovali, rozjetému soupeři nemohli vzdorovat. Viróza sestřelila A-tým během jednoho dne a nováčci v týmu se tak ani nestihli sehrát.

Výborné výkony z mladých hráčů předváděl Matteo Kočí, který si tak řekl i o další nasazení do A-týmu kdykoliv bude možnost. Zranění stále zůstávají obránci Plutnar, Bartejs a Pulpán, nad nasazením nemocných hráčů visí otazník.

Vzájemná utkání

Vzájemné souboje zatím jdou lehce ve prospěch Pardubic. Hned v tom první předvedli energetici skvělý obrat a v 9. kole si odvezly domů tři body. Následné dva souboje ale patřily Pardubicím. Nejprve Karlovarští padli doma v těsném souboji 1:3, poslední střetnutí bylo pořádně divoké. Čtyři branky vstřelilo Dynamo v první části, energetici začali v té druhé mohutně stahovat. Nakonec ale utkání skončilo stejně porážkou. Karlovarští tak mají v neděli šanci srovnat skóre.

Z tábora hostů

Nejlepší tým na venkovních kluzištích? HC Dynamo Pardubice. Tým z východu Čech přepsal extraligový rekord v počtu získaných bodů z venkovních utkání a to jim ještě pár zápasů mimo domov zbývá. Téměř jistý vítěz základní části válcuje celou extraligu prakticky od začátku soutěže, přepsal několik rekordů a jde si tvrdě za svým. Svěřenci Radima Rulíka jsou největším favoritem na zisk celkového týmu a není moc týmů, které by je mohly zastavit. Energetici se o alespoň krátkodobé zastavení pokusí v neděli. Dynamo ale bude chtít jako omluvu fanouškům předvést co nejlepší výkon, v pátečním zápase s Vítkovicemi totiž pohořely.

S Evropákem o 20.000 Kč!

Související články