HC Energie Karlovy Vary

Respekt Pardubicím. Do Vítkovic pojedeme pro body, hecuje Hladonik

Čekali těžkého soupeře a dlouho mu odolávali. Energetici v neděli proti Pardubicím dvě třetiny drželi alespoň trochu příznivý výsledek, ten ale v poslední části narostl na vysoký rozdíl. Ani Jan Hladonik neví, kde byla ta největší chyba. Pardubice mají silný tým a hráči jsou neuvěřitelně sehraní, Karlovy Vary tak největšímu aspirantovi na titul nedokázaly vzdorovat.

Honzo, jak hodnotíte utkání, kde jste dlouho drželi krok?
Čtyřicet minut jsme tak nějak drželi krok výsledkově, herně úplně nevím. Pak nám to najednou napadalo a to hovoří za vše.

Byly opravdu Pardubice tak silné, jak vypadaly?
Byly. Taky mají 120 bodů, nebo kolik a je to výborný mančaft, teď nám to ukázaly.

V čem byl rozdíl mezi těmi třetinami, kdy jste krok drželi a pak najednou inkasovali?
Těžko se mi to hodnotí, ani pořádně nevím, jak a proč ty góly padly. Byla to asi nějakéá nedůslednost, o podcenění bych určitě nemluvil. Dva rychlé góly po sobě nás zlomily a pak už to tam napadalo.

Čekaly jste, že Pardubice nastoupí v takovém tempu a takovém tlaku?
Čekali jsme, že na nás vletí. Jak jsem říkal, mají výborný tým. My jsme chtěli co nejdéle držet nějaké příznivé skóre, ale bohužel se nám to nepodařilo.

Hráli jste letos s dominantnějším soupeřem?
Musím říct, že za mě určitě ne. Pardubice ukázaly enormní kvalitu a zaslouženě vyhrály. To tam ještě Štěpán Lukeš chytil několik šancí, které neproměnily jen díky tomu, že měl dobré zákroky.

I přes tlak to po dvou třetinách bylo pořád o jednu branku. Věřili jste si to poslední části ještě na nějaké zvrat?
Určitě ano. Chtěli jsme pravý opak než se stal. Udržet rozdíl jednoho gólu, počkat si na šanci, nějaký brejk a vyrovnat, ale bohužel ta třetí třetina, nějak jsme se sesypali. Respekt Pardubicím, protože tým mají výborný.

Závěr sezony s ohledem na soupeře není nejlehčí. Sparta, Pardubice, čekají vás Vítkovice. Jak se s tím popasovat?
Do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Taktika je sice na každého soupeře rozdílná, ale myslím, že jsme už letos ukázali že s každým jsme schopni odehrát vyrovnaný zápas. Do Vítkovic pojedeme pro body.

Související články