HC Energie Karlovy Vary

Extraliga zná upravený rozpis, Energie by mohla nastoupit už v sobotu v Českých Budějovicích

Hokejová nejvyšší soutěž už zná upravený rozpis utkání letošní extraligové sezony. Energie by se měla vrátit do do hry už tuto sobotu 7. listopadu, kdy zajede do Českých Budějovic k dohrávce 4. kola. Na domácím ledě se pak dle rozpisu představí už v pondělí 9. listopadu, kdy od 17:30 přivítá v KV Areně Třinec. To vše samozřejmě za předpokladu, že vedení soutěže dostane povolení soutěž znovu zrestartovat na základě podané výjimky. Ve středu odpoledne čeká kluby ještě společné jednání APK.

„Klubům jsme zaslali upravený rozpis, který respektuje všechny jejich požadavky. To znamená, že začátek je naplánovaný na sobotu 7. listopadu,“ uvedl pro Sport.cz ředitel soutěže Josef Řezníček

To vše ale za předpokladu, že soutěž dostane udělenou výjimku, o kterou může ve středu požádat a zároveň kluby dodrží přísné hygienické podmínky. „Čekáme na další dokumenty, které nás navedou na to, jakým způsobem zápasy za přísných hygienických podmínek zorganizovat,“ doplnil dále Řezníček.

Aktuálně platí, že hráči a členové týmů by měli mít před každým zápasem negativní PCR test, nicméně představitelé Českého hokeje chtějí s hlavní hygieničkou Jarmilou Rážovou a ministerstvem zdravotnictví jednat o možné úpravě této finančně náročné podmínky.

„My se přizpůsobíme, jsme připraveni testovat před každým zápasem, ale budeme se snažit domluvit nějakou rovnici, že otestujeme třeba jednou týdně. Když budeme muset testovat před každým zápasem, budeme testovat, ale věřím, že se dokážeme domluvit na jiném řešení,“ uvedl už po dopolední tiskové konferenci prezident Českého hokeje Tomáš Král.

Aktualizovaný rozpis zápasů A-týmu ZDE