HC Energie Karlovy Vary

Flek: S takovým výkonem si nezasloužíme vše prohrát

Stejný opakující se scénář. Karlovarská Energie předvedla sympatický výkon, svému soupeři nejednou zatopila a kolikrát byla i lepším týmem, nicméně na konci utkání odchází bez bodu. Další vyrovnané klání se smutným koncem hodnotí Jakub Flek, jehož formaci se v utkání dařilo, když zaznamenala pět kanadských bodů.

Jakube, sahali jste po vyrovnání, nakonec to ale nevyšlo. Mrzí to?
Mrzí to určitě. Když dáte tři góly s týmem, jako je Kometa, a prohrajete, je to špatně. Takovému týmu budeme těžko dávat sedm gólů, abychom je porazili 7:5. První polovina byla jasně pro ně, tam jsme se rozkoukávali, motali nás jak medvědy. Od půlky zápasu jsme se rozkoukali, začali létat. Trochu jsme se vyhecovali a výkon šel nahoru, ale pokaždé jsme vzadu vyrobili nějakou chybu a hráči jako Zaťa (Martin Zaťovič, pozn. redakce) to prostě trestají.

Od čeho se z takového zápasu odrazit?
Od té druhé půlky zápasu jsme měli dobrý pohyb, chodili jsme po nich a měli tam nějaké šance, takže od toho se odrazit, vypilovat chyby v obraně a snad už urveme nějaké body.

Vy jste zmínil první brněnskou formaci, která rozhodla zápas. Jak těžké bylo je bránit?
Jejich první lajna? To je jeden hráč vedle druhého, takže samozřejmě to těžké je, ale na to se nemůžeme vymlouvat, měli jsme se na to lépe připravit a lépe si je pohlídat, protože nám dali pět gólů, neuhlídali jsme je a dali jim moc prostoru. Jak už jsem říkal, když to Zaťa nebo někdo z nich dostane mezi kruhy, je to špatně.

Za stavu 3:4 jste útočil na hattrick a vyrovnání, co tam chybělo?
Snažil jsem se to zatlačit ještě na druhou tyčku, ale viděl jsem, že jeden z beků, co mě stíhal, mi tam mohl stihnout dát hokejku, tak jsem to zkusil nacpat mezi nohy. Nebylo to úplně nejlepší řešení, pak jsem si to promítl v hlavě, že jsem možná mohl vystřelit dříve a dát to třeba nahoru, nebo dolu pod lapačku. Neprovedl jsem to úplně dobře, nejsem s tím spokojený, bohužel.

Vaší lajně se dařilo, může ji to nakopnout?
Doufám, že ano, protože teď jsme úplně nebodovali, ale říkal jsem klukům, že musíme vydržet, že výkon jde nahoru. Vytvářeli jsme si šance, spadl tam nějaký gól, ale bylo to málo, od nás se čekalo víc. Jsem rád, že se nám zápas konečně povedl, škoda, že tomu chybí to nejdůležitější - vítězství pro tým.

V úterý vás čeká Sparta. Vyhovuje vám, že vás čeká další těžký soupeř v krátkém časovém úsek?
Myslím si, že lehký tým si nevyberete. Sparta doma prohrála se Zlínem, takže my se na ně musíme nahecovat a vlétnout tak, jak jsme v Brně hráli druhou půlku. Věřím, že už nějaké body urveme, protože si úplně nemyslím, že si zasloužíme všechno prohrát s takovým výkonem.

Související články

Preview k zápasu | so 6.10.2018

Nováček proti mistrovi, Energie hraje v Brně