HC Energie Karlovy Vary

Fyzické testy i pohovory se všemi 32 týmy! Kulich absolvuje NHL Scouting combine

Letošní draft do NHL se pomalu blíží, ještě před ním mají ale všechny týmy možnost si své potenciální posily proklepnout během tradičního týdne NHL Scouting combine, který letos hostí americké Buffalo. Mezi takřka stovkou pozvaných talentů nechybí ani Jiří Kulich.

Tradiční akce se po dvou covidových letech vrací v plné síle. V týdnu od 30. května do 4. června prověří mladé hokejisty po všech stránkách. Od pondělí do pátku absolvují nespočet individuálních pohovorů s manažery NHL, ve středu mají na programu zdravotní testy. V sobotu je pak čeká sedm z celkových jedenácti testů fyzické kondice.

„NHL Combine je jakýmsi rituálním přechodem na cestě hráčů do NHL a je to událost, na kterou se kluby NHL i noví talenti hodně těší. Před draftem 2022 všichni uvítali nejen návrat kompletní hokejové sezony s play off, ale i návrat této akce,“ uvedl Dan Marr, ředitel Centrálního skautingu NHL.

„Bude to týden plný rozhovorů, zdravotních a fyzických testů. Hráči se zde poprvé potkají se zaměstnanci NHL a jejích klubů, kteří se dozvědí všechno možné o svých budoucích hvězdách,“ doplnil Marr.

Pozvánku na akci dostalo 96 nadějí letošního draftového ročníku, kteří mají potenciál umístit se na dražbě talentů vysoko. Nechybí kanadský centr Shane Wright, stále asi hlavní adept na pozici jedničky draftu, stejně jako jeho úhlavní konkurent Juraj Slafkovský, Američan Logan Cooley nebo další favorizovaný Slovák Šimon Nemec.

Mezi pozvanými ale nechybí ani karlovarský útočník Jiří Kulich. Osmnáctiletý forvard se letos naplno prosadil v Tipsport extralize, kde odehrál 52 duelů 9 gólů a 6 asistencí. Na přelomu roku nechyběl v kádru české reprezentační dvacítky na předčasně ukončeném světovém šampionátu, na jaře pak zazářil na MS do 18 let, kde byl s 9 góly nejlepším střelcem turnaje. Po právu pak byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem šampionátu, nechyběl ani v All star týmu.