HC Energie Karlovy Vary

Gríger: Smekám před celým týmem

Po deseti zápasech konečně poznali chuť vítězství. V Chomutově vyhráli 2:1 po prodloužení, o obě branky Energie se zasloužil Dávid Gríger, aktuálně nejlepší střelec Karlových Varů.

Dávide, získali jste dva body, panuje z vaší strany spokojenost?
V této fázi má pro nás každý bod cenu zlata. Za vítězství jsme strašně rádi. Jsou to pro nás důležité body, musíme se od toho odrazit a bojovat tak, jako jsme bojovali s Chomutovem. Věřím, že to bude stále lepší.

Postaral jste se o oba góly Energie, to jistě potěší...
Samozřejmě, ale první branka mi tam padla se štěstím. Rachna mi krásně nahrál, na mě zbývalo, abych se už jen trefil. Všichni jsme bojovali a makali. Fantasticky nám zachytal brankář, klobouk dolů před ním. Byl to bojovný výkon celého mužstva. Smekám před celým týmem.

Výhra přišla po deseti zápasech, téměř po měsíci. Dalo by se říct, že tedy v pravý čas...
Tak určitě ano (smích). Věděli jsme, že už to není vůbec dobré a dlouho jsme nevyhráli. Strašně jsme chtěli vítězit a konečně se štěstíčko přiklonilo trošku na naší stranu, když v těch předchozích zápasech nám chybělo. Super dva body. Fantastický výkon celého týmu, klobouk dolů. Musíme se od toho odrazit. V úterý nás čeká další těžký zápas na domácím ledě, tudíž si z utkání s Chomutovem musíme vzít to dobré a připravit se na úterý.

Kdybyste prohráli, Chomutov by vás předběhl v tabulce, měli jste tuto variantu v hlavách?
Každý to má v hlavě, každý ví, o co jde. Nechtěli jsme si to ale nějak moc připouštět. Jdeme od zápasu k zápasu. Musíme hrát dobře týmově a bojovně. Potom dokážeme hrát s každým. Ukázalo se nám to mockrát. Dokážeme hrát vyrovnané zápasy i s těmi lepšími soupeři.

Celou sezonu vám byl ale Chomutov na dostřel...
To samozřejmě není příjemné. My jsme profesionálové a musíme s tím počítat. S utkáním jsme se popasovali výborně, ale tím to zdaleka nekončí. Jak jsem již říkal, čeká nás v úterý další těžký zápas a my uděláme všechno pro to, abychom byli úspěšní.

S Piráty jste vyhráli již potřetí, to může být pozitivní také pro psychiku...
To nevím, ale vítězství nám nyní obecně na psychiku hodně pomůže, protože jsme dlouho nevyhráli a snad si začneme víc věřit. My se nedíváme kolem, řešíme utkání za utkáním a na každý zápas chceme být připravení na sto procent. Musíme hrát bojovně a potom se úspěch, za kterým jdeme, dostaví.

Do play-out půjdete s tím, že Chomutov je soupeř, se kterým umíte sbírat body...
To nevím, jestli tak opravdu bude, ale asi ano. Nechci to ale nějak zakřiknout. Měli jsme prostě víc štěstí a chtěli jsme vyhrát o trochu víc my. Byl to vyrovnaný zápas, o jednom gólu. Štěstí se přiklonilo na naší stranu, ale čeká nás těžký boj až do konce. Věřím, že týmovou prací a bojovností budeme úspěšní.

Díky za rozhovor!

Související články