HC Energie Karlovy Vary

Hlavní je úspěch týmu, přiznává Sapoušek po premiérové asistenci. Jak bude slavit silvestr?

Český tým si mohl udržet naději na prvenství ve skupině a odehrání čtvrtfinále v Halifaxu vítězstvím nad Německem. A nároďák nenechal nic náhodě a od prvních minut šel dravě po svém soupeři. Nakonec si připsali výhru 8:1 a v první formaci nastoupil s Jiřím Kulichem i Robin Sapoušek, který asistoval u gólu na 7:1.

Jo, byl to pro mě i lepší zápas. Už jsem se do toho i více zapojil, za což jsem rád. Plynuly z toho nějaké šance, ale je pořád spousta věcí, co můžu ještě zlepšit.

Jaké bylo vidět své jméno v první formaci?
Vidět tam své jméno samozřejmě bylo hezké, ale nesmí vám to stoupnout do hlavy, nic to v tu chvíli není. Snažíte se dát týmu maximum a nehledět na to, kde hrajete. Když dostanete šanci, tak se ji snažíte prostě využít.

Kdy ses o tom vlastně dozvěděl?
Dozvěděl jsem se to dnes ráno. Zjistil jsem si tím pádem nějaké věci, třeba zakládání útoku, či jestli mají nějaké signály. Snažil jsem se zkrátka hned zapojit.

Promluvil do toho i nějak faktor Jiří Kulich?
To fakt nevím, to nemůžu asi ani nějak hodnotit. To je na trenérech.

Tys nastoupil sice v první, pak jsi ale naskakoval ve třetí formaci, už víš, jaká bude definitivní podoba vaší sestavy na play-off?
To ještě nevím. Trenér na tento zápas rozložil síly více a oni mají vše v rukách. Uvidí se, co bude dál.

Očekávali jste takhle hladký průběh a vysokou výhru?
Určitě ne. Snažili jsme se plnit náš plán, věděli jsme, že Němci budou nepříjemní. Šli jsme po nich, hodně stříleli a z toho pramenily i góly.

Vybavuješ si tu tvou asistenci? Předpokládám, že euforie byla veliká...
Jo, vybavuji, ve středním pásmu se otáčela hra, já posunul puk na Jakuba Kosa, ten si to vyměnil s Martinem Ryšavým a padl z toho gól. Za to jsem rád. Na asistenci ale nějak nehledím, hlavně že se daří týmu.

Schoval sis puk na památku?
Nene, neschoval. Upřímně jsem na to ani v tu chvíli nemyslel.

Sleduješ s týmem situaci ohledně tabulek? Můžete narazit na kohokoli z trojice
Nesnažíme se na to koukat. Chtěli jsme vyhrát tenhle zápas a prostě nám bude přidělen ten, kdo na nás vyjde a na toho se připravíme. Dáme do toho maximum a nehledíme na to, na koho jdeme.

Byl by někdo ideálním souepřem?
To netuším. Je to moje první mistrovství, takže to nedovedu hodnotit, ale na každý tým půjdeme stoprocentně připraveni.

Jak bude vypadat váš silvestr?
Jen si asi připijeme, nebude to nic velkého. Čeká nás důležitý zápas a nebudeme si ho chtít nějak znepříjemnit, to by bylo hloupé.