HC Energie Karlovy Vary

Jakub Flek v nominaci národního týmu na Channel One Cup

Českou reprezentaci čeká v prosinci tradiční Channel One Cup pořádaný v Rusku. Trenér národního týmu Filip Pešán nominoval na tuto akci také karlovarského útočníka Jakuba Fleka, jenž zaujal už na posledním mistrovství světa a zúčastnil se již úvodního turnaje reprezentační sezony, finského Karjala Cupu. Nyní má další šanci ukázat se v dresu se lvem na hrudi.

Osmadvacetiletý útočník už není v národním týmu žádným nováčkem. Za svou reprezentační kariéru už stihl pětadvacet utkání, v nichž vstřelil šest branek a přidal čtyři asistence.

Dosavadním vrcholem pro něj byla účast na posledním šampionátu, který hostila lotyšská Riga. Flek zde zaujal hokejovou veřejnost svou rychlostí a energií, tak se prezentoval pokaždé, kdy dostal od trenérského štábu důvěru. Navrch v osmi zápasech dvakrát skóroval.

Flek se zúčastnil již úvodního turnaje sezony, kterým byl pro národní tým finský Karjala Cup. Reprezentaci se však nevydařil, národní tým prohrál všechny tři zápasy. Karlovarský forvard naskočil do všech utkání a své bodové konto v reprezentačním dresu rozšířil o jednu asistenci.

Co se čísel v extralize týče, letos rodák z Mariánských Lázní naskočil do osmadvaceti duelů karlovarské Energie, křídelník elitní formace má zatím bilanci sedmi gólů a dvanácti nahrávek.

Channel One Cup je na programu od 15. do 19. prosince v Rusku. Tradičního turnaje Euro Hockey Tour se kromě pravidelných účastníků zúčastní také výběr Kanady, se kterým se však Češi neutkají.