HC Energie Karlovy Vary

Karlovarské ferrari zpátky v národním týmu! Flek byl nominován na Karjala Cup

Českou reprezentaci čeká v listopadu tradiční Karjala Cup pořádaný ve Finsku. Trenér národního týmu Filip Pešán nominoval na tuto akci také karlovarského útočníka Jakuba Fleka, jenž zaujal už na posledním mistrovství světa. Nyní má další šanci ukázat se v dresu se lvem na hrudi.

Osmadvacetiletý útočník už není v národním týmu žádným nováčkem. Za svou reprezentační kariéru už stihl dvaadvacet utkání, v nichž vstřelil šest branek a přidal tři asistence.

Dosavadním vrcholem pro něj byla účast na posledním šampionátu, který hostila lotyšská Riga. Flek zde zaujal hokejovou veřejnost svou rychlostí a energií, tak se prezentoval pokaždé, kdy dostal od trenérského štábu důvěru. Navrch v osmi zápasech dvakrát skóroval.

Co se čísel v extralize týče, letos rodák z Mariánských Lázní naskočil do devatenácti duelů karlovarské Energie, křídelník elitní formace má zatím bilanci čtyři góly a osm nahrávek.

Karjala Cup je na programu od 10. - 14. listopadu 2021. První klání sehrají Češi ve švédském Linköpingu. Zbylé dvě už jsou na programu v Helsinkách.

Nominace Česka na Karjalu

Brankáři:
Štěpán Lukeš (Mountfield HK), Miroslav Svoboda (HC Škoda Plzeň), Petr Kváča (Bílí Tygři Liberec).

Obránci:
Jakub Jeřábek (Spartak Moskva, KHL), Libor Zábranský (Mikkelin Jukurit, FIN), David Sklenička (Jokerit Helsinky, KHL), Filip Pyrochta (SaiPa Laapeenranta, FIN), Dominik Mašín (Ilves Tampere, FIN), Lukáš Klok (Neftěchimik Nižněkamsk, KHL), Jan Ščotka (JYP Jyväskylä, FIN), David Jiříček (HC Škoda Plzeň).

Útočníci:
Jakub Flek
(HC Energie Karlovy Vary), Lukáš Jašek (Pelicans Lahti, FIN), Pavel Kousal (BK Mladá Boleslav), David Kaše (HC Sparta Praha), Michal Řepík (HC Sparta Praha), Matěj Stránský (HC Davos, SUI), Ondřej Najman (BK Mladá Boleslav), Michael Špaček (Frölunda HC, SWE), Filip Chlapík (HC Sparta Praha), Milan Gulaš (HC Motor České Budějovice), Jiří Smejkal (Pelicans Lahti, FIN), Petr Kodýtek (HC Škoda Plzeň), Luboš Horký (HC Kometa Brno), Matěj Blümel (HC Dynamo Pardubice).

Program turnaje Karjala

Středa 10. listopadu:
19:00 Švédsko – Česko (v Linköpingu)

Čtvrtek 11. listopadu:
17:30 Rusko – Finsko (v Helsinkách)

Sobota 13. listopadu:
13:00 Švédsko – Rusko (v Helsinkách)
17:00 Finsko – Česko (v Helsinkách)

Neděle 14. listopadu:
12:30 Česko – Rusko (v Helsinkách)
16:30 Finsko – Švédsko (v Helsinkách)