HC Energie Karlovy Vary

Karlovarské hokejistky startují sezonu, na úvod míří na Kobru

Už v sobotu rozehrají nový ročník první ligy také karlovarské hokejistky. Dračice do něj vstoupí soubojem s pražskou Kobrou, doma se poprvé představí o týden později.

Svěřenkyně trenéra Jaroslava Klimenta v uplynulém ročníku skončily na třetí příčce prvoligové skupiny A. Po předchozí bitvě o postup do extraligy v baráži se tak jednalo o lehký ústup ze slávy, kádr karlovarských děvčat se ale už loni začal postupně obměňovat a podobně tak tomu je i letos.

„S přípravou jsme začali v polovině srpna, kdy jsme se scházeli vždy jednou týdně. Mimo tréninku jsme zařadili i teambuildingové aktivity, aby se nově se rodící tým ještě více stmelil,“ říká o přípravě na nový ročník trenér Dračic Jaroslav Kliment.

Ten pro jeho svěřenkyně začne už v sobotu 9. září, kdy se v bitvě dvou dlouholetých účastníků ženských hokejových soutěží utkají s pražskou Kobrou. Na domácím ledě se děvčata, která už v průběhu uplynulé sezony přešla pod hlavičku HC Energie, poprvé předvedou v sobotu 16. září, kdy od 16:15 přivítají na ledě tréninkové haly soupeřky z Děčína.