HC Energie Karlovy Vary

Koblasa: Bylo to náročné, Pardubice mají kvalitní tým

Páteční utkání s Dynamem moc krásy nenabídlo. Od začátku spíše taktická bitva přinesla málo šancí a byla důležitá efektivita, v čemž byl soupeř podstatně lepší. Tlak při přesilovce a dvě branky rozhodly, energetici už ve třetí části nedokázali srovnat, nepomohl ani jeden gól Petra Koblasy.

Petře, jak náročné utkání to bylo?
Náročné to bylo, hráli jsme s prvním týmem tabulky, kvalita tam byla vidět. Na druhou stranu si myslím, že jsme to odehráli celkem slušně po celý zápas, mohli jsme to zlomit i na remízu.

Jste jediným týmem, který porazil Pardubice za tři body, věřili jste si i nyní?
Určitě jsme si věřili. Věděli jsme, že když odehrajeme tu naši hru, jak trenéři chtějí, tak uspět můžeme. Pardubice po celý zápas nijak vyložený tlak neměly, jen v přesilových hrách, které měly výborné a v nich prakticky rozhodly zápas.

Kdy to bylo během zápasu nejhorší?
Nevím, asi když padla branka na 0:2, tak to bylo nepříjemné, protože obě ty branky bylo takové domlácené z brankoviště, obě byly až v závěru oslabení. Byla obrovská škoda, že jsme to nedokázali ubránit, dostat se do pěti a hrát s nimi zase vyrovnaně.

Dokáže povzbudit i takový zápas, kdy jste dokázali alespoň potrápit favorita?
Samozřejmě že i když jsme prohráli, tak to není takové, jako když s někým vyhoříme. Určitě nepůjdeme do dalšího zápasu s hlavami dole.

Když to vezmeme konkrétněji, nechyběla trochu přímočarost? Hlavně v přesilovkách a vaše střela z první.
Pardubice mají takový styl bránění, nechci říct že úplně pasivní, ale snaží se stát hodně proti nám, takže se nedá vystřelit úplně ze všeho. Myslím, že přesilovky jsme úplně špatně nesehráli, párkrát nám tam špatně skočil puk, ale jinak jsme to odehráli u nich a je to o tom, jestli to tam padne nebo ne. Nějaké střely tam byly, ale nebyly to úplně vyložené šance.

Nechyběl trochu i důraz v předbrankovém prostoru? My jsme se neprosadili a sami jsme tam inkasovali.
To je jak jsem říkal, tým mají kvalitní a prakticky všechny beky mají veliké, není to s nimi před bránou jednoduché se tam řezat. Pak je to o štěstí, kam se puk odrazí.

Související články

Reportáž | pá 25.11.2022

Energetici neuspěli proti Pardubicím