HC Energie Karlovy Vary

Koblasa: Proti rozjeté Spartě se hraje velmi špatně

Karlovarská Energie zakončila sérii venkovních zápasů na ledě O2 arény. Spartě podlehla 2:5, ale za svůj výkon se rozhodně nemusí stydět. První karlovarskou branku vstřelil Petr Koblasa, jehož útok byl v celém utkání velmi aktivní.

Petře, jako byste byli ve všem krok za Spartou. Čemu to přisuzujete?
Já si myslím, že vstup do utkání nám vyšel. Celou první třetinu jsme odehráli docela dobře. Pak soupeř vstřelil dvě šťastné branky a dostal se na koně. Proti rozjeté Spartě se pak už hraje velmi špatně.

Máte za sebou sérii venkovních zápasů. Jak jste spokojeni s jejím výsledkem?
Vyhráli jsme jen jeden zápas, což je málo. Rozhodně jsme chtěli z toho tripu vytěžit více. Spokojeni proto určitě být nemůžeme.

V brance opět nastoupil Vladislav Habal a rozhodně nezklamal, souhlasíte?
Jednoznačně! Já se s ním znám dlouho, vlastně už z juniorky. Vím o jeho kvalitách, je to dobrý gólman. Proto mě jeho výkony nijak nepřekvapují.

Ubránili jste dlouhou přesilovku Sparty. Jak se brání nejlepší přesilovka soutěže? Hodně jsme se na ní připravovali. Víme, že je to největší zbraň Sparty. Umí to skvěle sehrát, mají tam několik variant. O to víc mě těší, že se nám to podařilo ubránit.

Vaše lajna byla na ledě hodně vidět. Sedí vám styl Sparty nebo čím to bylo?
To bych úplně neřekl, že nám jejich hra sedla. A vidět jsme určitě byli, možná proto, že jsme byli na ledě při třech inkasovaných brankách...

V O2 aréně jste vyhráli naposledy před pěti lety. Čím to je, že se tady nedaří?
Nám nesedí celkově Sparta jako tým. Doma jsme ji letos porazili taky po hrozně dlouhé době. Mají kvalitní tým, každý rok ty nejvyšší ambice, k tomu asi není co víc dodávat.

Nedávno jste v Karlových Varech prodloužil smlouvu. Co rozhodlo?
Já jsem v Karlových Varech spokojen, takže nebylo co řešit. Těší mě, že zájem byl oboustranný. Budu se snažit důvěru vedení nezklamat a i nadále podávat co nejlepší výkony.

Blíží se play off. Koukáte na tabulku, nebo se spíše soustředíte na sebe a svou přípravu?
Na tabulku nekoukáme. Je to hrozně vyrovnané, každý může porazit každého. Kdybychom to měli sledovat, bylo by to k zbláznění.

Jak moc vám na ledě chybí trio Rachůnek, Flek, Šenkeřík?
Kluci chybí hrozně moc, o tom se nemusíme bavit. Hrají první lajnu, dávají góly, rozhodují zápasy. Doufejme, že budou brzy zpět v sestavě.

Děkuji za rozhovor

Související články