HC Energie Karlovy Vary

Kohout: S klukama si to sedlo. Snad to nebyl výstřel do tmy

Zlomovou extraligovou sezonu prožil útočník Martin Kohout. Po rozpačitém úvodu byl na konci vůbec druhým nejproduktivnějším hráčem Energie hned za Jakubem Flekem a s 34 body si vytvořil své bodové maximum.

Martine, do nejlepší formy rozehrál v závěru základní části, tam jste nasbíral velkou část svých bodů. Kde se to ve vás vzalo?
Abych řekl pravdu, tak sám nevím. Když kluci odešli do zámoří, tak se v týmu trochu změnily role a naše lajna dostala víc prostoru. Měli jsme daleko víc času na ledě a asi nám to prostě sedlo. Člověk si pak může vytvořit víc šancí a má z toho lepší pocit. Škoda, že to takové nebylo od začátku sezony.

Spolupráce s Jiřím Černochem a Petrem Koblasou vám vyhovovala, že?
Oba dva jsou super kluci. Trávíme spolu spoustu času, ať už v šatně nebo jinde. Na ledě nám to šlape, nemáme problém zaskočit za toho druhého. I když na tom nejsme nějak domluvení, tak se doplňujeme. Trenér to složil tak, že nám to sedlo. Musím říct, že se mi s klukama hraje dobře a doufám, že tak budeme pokračovat dál.

Ze statistického hlediska šlo o váš nejlepší rok v extralize, v týmovém bodování jste obsadil druhou příčku. To je slušná vizitka, ne?
Jsem za to určitě rád. Zpočátku to tak nevypadalo, start sezony jsem měl hodně bídný. Pokud jde o body, tak jsem se moc neprosazoval. Ale zase se prosazovali jiní, takže jsem to tolik neřešil. Na konci základní části si to sedlo a já jsem za to hrozně rád. Snad to nebyl výstřel do tmy.

Celý rozhovor s Martinem Kohoutem čtěte na hokej.cz