HC Energie Karlovy Vary

Král bodování! Kulich vládl mezi mladšími hráči v AHL

Základní část AHL je u konce. Premiérově se v ní ukázal i bývalý energetik Jiří Kulich a říct, že si nevedl špatně, by byla hodně slabá slova. Nedávno devatenáctiletý mladík byl totiž vůbec nejproduktivnějším hokejistou do 20 let!

Odchovanec severočeského hokeje ve své první zámořské sezoně mezi dospělými zářil. Ve 62 utkáních zapsal 46 bodů (24+22) a v tabulce hráčů do 20 let měl osmibodový náskok před dalším českým zástupcem, obráncem Davidem Jiříčkem.

Kulich se navíc neztratil ani v celkovém bodování soutěže, kde mu jeho bodový zisk vynesl 84. pozici. V rámci svého týmu z Rochesteru skončil pátý, mezi českými hráči byl třetí nejlepší, když nestačil pouze na zkušeného Martina Frka (64 bodů) a svého týmového spoluhráče Lukáše Rouska (56 bodů).

Stříbrný medailista z MS navíc nasázel nejvíc gólů (24) v historii AHL v kategorii osmnáctiletých. A ve stejné kategorii vyrovnal dosavadní rekord v počtu bodů (46).

Sezona ale pro Kulichův tým ještě nekončí. Rochester v základní části skončil na 3. místě v Severní divizi a už v pátek rozehraje úvodní kolo bojů o Calder Cup v sérii proti týmu Syracuse Crunch.