HC Energie Karlovy Vary

Krátké volno a zpátky do práce! Energetici už jsou opět na ledě

Dva dny volno a pak už zase zpátky na led. Karlovarští hokejisté už ve středu naskočili opět do plného tréninku a připravují se na pokračování soutěže. V ní jsou po první části na skvělém šestém místě!

Úspěšný start do sezony mají energetici za sebou, nechtějí ale usnout na vavřínech. Po krátkém volnu už tak svěřenci trenéra Davida Bruka opět brousili led hlavní i tréninkové haly KV Areny.

„Měli jsme dva dny volno, potřebovali jsme se dát zdravotně dohromady. Kluci si potřebovali odpočinout. Od středy do pátku máme kondiční mikrocyklus, který obnáší dvoufázové tréninky na ledě a trénink mimo led. O víkendu máme volno a poté začneme pracovat na systémových věcech a budeme se připravovat na páteční utkání,“ popsal program energetiků v aktuálním období David Bruk, hlavní trenér Energie.

Kromě tréninkových jednotek na ledě čeká hráče tradičně i posilovna s kondičním trenérem Martinem Iterským či léčení drobných bolístek.

Trenérský štáb má k dispozici kromě základních hráčů kádru i energetiky, kteří aktuálně působí v Sokolově - Daniela Kružíka, Davida Turečka nebo Romana Přikryla, tradičně se do tréninků A-týmu zapojují i karlovarští junioři.

Po zranění se na ledě začíná objevovat i Jan Bernovský nebo Lukáš Pulpán. „Zranění Honzy Bernovského se bohužel zkomplikovalo a léčba se protáhla. V současné době už je v plném tréninku s mužstvem, ne ale dlouhou dobu a počítáme s tím, že by se měl v příštím týdnu rozehrát v Sokolově. Pozitivní zpráva je ohledně Lukáše Pulpána, který začal pozvolna trénovat v plném režimu, což znamená, se zátěží a s kontaktem. Byli bychom rádi, kdyby nastoupil do následujícího utkání, ale jeho stav ještě není stoprocentní,“ říká na adresu mladého útočníka a zkušeného obránce Bruk.

A jak jsou na tom další zranění energetici?

„Tomáš Bartejs začíná trénovat v omezeném režimu, protože má pořád sádru na ruce. Filip Krajčík podstoupil před nějakou dobou operační zákrok, začal trénovat a teď se mu tam nějaké věci vracejí, není teď připravený do tréninku, natož do hry,“ dodává s tím, že na návrat obou hráčů do sestavy si fanoušci musí ještě chvíli počkat.

Příští týden už se A-tým znovu vrátí do extraligového kolotoče. V pátek 17. listopadu čeká Energii výjezd do Liberce, proti Severočechům budou chtít bodovat i potřetí v sezoně. Na domácím ledě se představí hned o dva dny později, v neděli 19. listopadu vyzvou v KV Areně Hradec Králové. Vstupenky na toto utkání už jsou v prodeji.