HC Energie Karlovy Vary

Kulich povolán do hlavního týmu Buffala! Odbyde si dnes v noci premiéru v NHL?

Talentovaný útočník Jiří Kulich se možná už v noci ze soboty na neděli dočká premiéry v NHL! Devatenáctiletý forvard byl totiž povolán do hlavního týmu Buffala Sabres z farmy v Rochesteru. Buffalo už dnes čeká utkání na ledě New Jersey Devils, které startuje krátce po jedné hodině ranní našeho času.

Společně s Kulichem se své premiéry v nejslavnější soutěži světa může dočkat i dvacetiletý Švéd Isak Rosen. Oba hráči prožívají v AHL parádní sezonu a patří k těm nejproduktivnějším. Rosen je s 19 body pátý v kanadském bodování celé AHL, Kulich se 17 zářezy sedmý a s 11 góly je navíc čtvrtým nejlepším kanonýrem soutěže.

Devatenáctiletý Jiří Kulich odešel do zámoří před loňskou sezonou poté, co si ho v draftu 2022 vybralo Buffalo už v 1. kole. Odchovanec severočeského hokeje, který mezi profesionály nakoukl během dvou sezon v Karlových Varech, si zahrál na dvou MS do 18 let a dvou šampionátech dvacetiletých, na tom poslední získal s českým týmem senzační stříbro.

Kulich ve své úvodní sezoně v zámoří zářil a získal 46 bodů v 62 zápasech, 24 branek navíc patřilo k jednomu z nejlepších výkonů osmnáctiletého hráče v AHL.

Nyní již devatenáctiletý útočník ale nezastavil ani letos a už dnes se může dočkat premiéry v NHL. Tak ať to vyjde, Kuldo!