HC Energie Karlovy Vary

Kulich už má svůj kulich! Limitovanou edici nabízí fanshop

Jasně, dres se jménem hráče pořídíte v každém větším klubu, případně si ho necháte vyrobit na míru. Ale způsob, jakým můžou mít fanoušci „doma“ vycházející hvězdičku Jiřího Kulicha, asi jen tak něco nepřekoná.

Energie totiž dotáhla do konce tak trochu iracionální nápad z konce loňského kalendářního roku.

Stačilo, aby hokejový novinář, sběratel statistických zajímavostí a nadšenec Jiří Vítek ponoukl na Twitteru západočeský klub, kdy už si konečně bude moci v jeho fanshopu koupit kulich s nápisem JIŘÍ. Chtěl jen něco od Ježíška...

Kulich Jiří zakoupíte ZDE

Energie se ale jeho vtipu chytla. Poslala do fanshopu návrh a začala sondovat, jestli by byl o netradiční suvenýr zájem.

A zájem byl. Celkem pochopitelně i ze strany samotného hráče.

„Moc mě to pobavilo. Ani nevím, kdo s tím přišel, ale je to super. A už mám tři zamluvené,“ přiznal sedmnáctiletý útočník během juniorského šampionátu v Kanadě, kde byl nejmladším hráčem českého týmu.

Začátkem února už karlovarský fanshop skutečně nabízí parádní čapku, a to v limitované edici!

„Všimli jsme si na Twitteru přání novináře Jiřího Vítka, kde trochu s nadsázkou poptával kulich se jménem našeho hráče. Zaujalo nás to a říkali jsme si, že by byla škoda této slovní hříčky nevyužít. Nejprve jsem zjistil u výrobce v jakém minimálním nákladu lze kulichy vyrobit, dále pak bylo potřeba zjistit, jestli by o něj byl vůbec zájem. Když jsem už během prvního dne měl jen ze svého okolí na dvě desítky předběžných objednávek, rozhodli jsme se do toho jít,“ uvádí k celému nápadu Daniel Kubelka z marketingového oddělení klubu.

Škoda, že v angličtině tenhle vtip poněkud zanikne. Jinak by velkému českému talentu ročníku 2004 rozhodně přihrál pozornost i v období kolem draftu NHL, který ho čeká letos a kde by podle aktuální výkonnosti a prognóz mohl [player 10083019 "Jiří Kulich"] přijít na řadu i ve druhém kole.

Protože takovou peckou se zcela jistě žádný z jeho konkurentů nebude moci pochlubit.