HC Energie Karlovy Vary

Kumstát s Košťálem zpátky v Karlových Varech!

Dvě velké osobnosti karlovarského hokeje, které již v těchto dnech užívají zaslouženého volna v hokejovém důchodu, se přišly podívat na utkání Energie se Spartou. Petr Kumstát s Janem Košťálem sklidili velký potlesk a na konci zápasu navíc předali ocenění nejlepším hráčům.

Oba dva útočníci ukončili v roce 2019 své bohaté kariéry, oba mohou společně vzpomínat i na mistrovský titul, který v sezoně 2008/2009 pomohli pro Karlovy Vary získat.

Jak si tento nádherný sport užívá z hlediště Petr Kumstát? „Užívám si to. Tím, že jsem skončil, tak jsem trošku vypustil hokej z hlavy. Přišla možnost, že se mohu přijet podívat na Spartu, kde jsem také působil. Přijel jsem se pozdravit s kamarády a užiji si hokej,“ líčí známá karlovarská věž.

Parťáci i po skončení kariéry. S Kumstátem se vydal mezi diváky také bývalý spoluhráč a dlouholetý kamarád Jan Košťál. „Mě to také baví. Já jsem do listopadu ještě hrál a teď mám takové odpočinkové období. Samozřejmě, že si ten hokej také užívám a jsem rád, že tu mohu být s Kumim,“ usmívá se někdejší šestadvacítka Energie.

Pro Petra Kumstáta byl návštěva o to speciálnější, že Karlovarští přivítali na svém ledě Spartu, tedy klub, v němž bývalý útočník rovněž působil. Oba dva fanouškovské tábory na Kumstáta nezapomněli a během úvodní dvacetiminutovky vyvolávali jeho jméno. „Potěšilo mě to. Strávil jsem celou kariéru vlastně ve třech klubech, když počítám i Znojmo, ale největší část tady ve Varech a šest let ve Spartě. Vzpomínám na to strašně rád a potěšilo mě, že to přišlo z obou táborů fanoušků, za což jim děkuji,“ vzkazuje.

Jan Košťál od sezony 2013/2014 působil v Anglii, kde nastupoval za tým Swindon Wildcats. Ačkoliv již aktivně nehraje, v této ne příliš hokejové zemi stále žije. „Pořád jsem v Anglii. V pátek jedeme zpět s rodinou, žijeme tam, kluk chodí do školy... Každý se mě ptá, jak dlouho tam zůstanu a já vždy říkám, že nevím, vždy to prodlužuji o rok. Uvidíme, co bude do budoucna.“ Na rozdíl od Kumstáta však kolem hokeje pracuje dál. „Už nehraji, ale trénuji děti, syn navíc hraje hokej, takže jsem pořád v kontaktu s klubem, za který jsem hrál,“ vypráví Košťál.

„Přiznám se, že mi hokej vůbec nechybí. Ani jsem neměl moc času se dívat, tohle je můj třetí zápas. Jednou jsem byl na Spartě, jednou tady ve Varech na Kometě Brno, to jsem se potkal s Martinem Zaťovičem. Vůbec se okolo hokeje nepohybuje, takže jen občas zajedu na Spartu do šatny se pozdravit. To je tak všechno,“ říká na závěr Petr Kumstát.