HC Energie Karlovy Vary

Lapšanský uspěl na zkoušce, dvojice hráčů míří do Kadaně

Karlovarská sestava hlásí další změny. Po šestizápasové zkoušce bude v Energii pokračovat i nadále útočník Adam Lapšanský, který podepsal smlouvu do konce letošní sezony. Kádr Západočechů už naopak opustili útočníci Adam Penc a Alan Lyszczarczyk.

Osmadvacetiletý Adam Lapšanský odehrál v přípravě šest utkání, gólově se prosadil v utkání proti slovenskému vícemistrovi z Trenčína, v posledních utkáních stabilně nastupoval i v přesilových hrách a důležitých situacích.

pod

„Po try-outech Richarda Nejezchleba, Alana Lyszczarczyka, které dopadly negativně, jsme ještě jednoho hráče potřebovali. S Adamem Lapšanským, který byl na trhu, jsme se dohodli na desetidenní zkoušce, ve které obstál a rozhodli jsme se jej zařadit do naší sestavy i pro extraligové zápasy,“ říká na adresu nejnovější posily hlavní trenér Martin Pešout.

Try-out na západě Čech naopak skončil pro dvojici útočníků, Adama Pence a Alana Lyszczarczyka. Polský forvard už oznámil, že se vrací kanadské OHL, kde bude znovu hájit dres Owen Sound Attack. Druhý z útočníků Adam Penc zamířil v těchto dnech na zkoušku do prvoligové Kadaně, kde se bude o místo v sestavě ucházet také karlovarský juniorský obránce Filip Bernáth.

„Adam Penc aktuálně bojuje o místo v sestavě Kadaně.Stejnou šanci dostal i Alan Lyszczarczyk, který se však rozhodl pro návrat do zámoří. Podobný případ je i náš juniorský obránce Filip Bernáth, u kterého si myslíme, že je lepší, aby hrál stabilně 1. ligu a byl v zápasech hodně vytěžovaný. V průběhu sezony se tu ale určitě může objevit,“ uvedl k odchodům Pešout.

Energetiky čekají před startem extraligy poslední dvě přípravná utkání. V úterý 4. září zavítá do Karlových Varů prvoligové Kladno, v jehož sestavě by se mohl i objevit i Jaromír Jágr. Generálku na extraligu pak o dva dny později obstará ve čtvrtek 6. září západočeský souboj se Sokolovem.