HC Energie Karlovy Vary

Lukeš: Podali jsme skvělý týmový výkon

Do utkání proti Mountfieldu dostal důvěru možná i proto, že tam v minulosti působil. A byla to skvělá volba. Brankář Štěpán Lukeš si připsal dvaatřicet úspěšných zákroků a velkou měrou pomohl svému týmu k dalšímu venkovnímu vítězství.

Štěpáne, sladký návrat do Hradce?
Jo, ale o to tady vůbec nejde. Hlavní je, že jsme vyhráli a máme důležité tři body. A že to je s Hradcem? To vnímám jen jako takovou třešničku na dortu.

Jak byste zhodnotil samotný zápas?
Musím říct, že jsme hráli výborně týmově. Kluci byli neskutečně obětaví a strašně mi pomohli.

V závěru utkání jste hráli velmi defenzivně, byl to záměr?
Nemyslím si, že to byl úplně záměr. Ale hrajeme v trochu okleštěné sestavě a síly ubývají. Cítil jsem i na sobě, že jsem vyšťavený a kluci určitě taky. Pak se to stáhlo dokonce na tři lajny, naštěstí jsme to ubojovali.

Hradec byl několikrát v pásmu i desítky sekund. Jak moc je takový tlak náročný pro gólmana?
Musel jsem být neustále v pozoru. Pořád čekat na nějakou přihrávku nebo zákrok. Takže je pravdou, že mi nohy docela hořely.

Venku se vám zatím daří lépe než doma. Čím si to vysvětlujete?
Těžko říct. Možná proto, že se od nás venku nic moc nečeká. My nikoho ani nemůžeme úplně převálcovat. Ale týmovým výkonem jsme to i dnes uhráli.

Karlovarský hokej zatím soupeřům nechutná. Může to být předzvěst toho, že vás čeká úspěšná sezóna?
Je stále začátek sezóny, takže na nějaké předjímání je ještě čas. Jsme ale určitě rádi za to kolik bodů doposud máme. Žijí s námi i fanoušci, kterých tady bylo hodně a moc nám pomohli. Hnali nás neustále kupředu a my bojovali i pro ně.

Proběhlo před utkáním nějaké hecování?
Těšil jsem se moc. Ale žádné velké hecování neproběhlo. Hala je mi tu známá, přeci jen jsem tu strávil tři roky. A možná i proto se mi tu chytalo dobře. Na druhou stranu mě několikrát zachránila tyčka. Ale štěstí k tomu už prostě patří.

Kdy vám bylo v utkání nejhůře? Bylo to v tom úplném závěru?
Já si myslím, že to bylo celý zápas. Oni hrají pořád stejný hokej. Tlačí se hodně do brány, výborně cloní a jsou nebezpeční na brankovišti. Ale nemohu asi vybrat jeden konkrétní moment.

Děkuji za rozhovor.

Související články