HC Energie Karlovy Vary

MS do 18 let: Kulich dál září! Kanadu srazil hattrickem a vede bodování turnaje

Karlovarský útočník Jiří Kulich dál září na MS hráčů do 18 let. V závěrečném utkání českého týmu v základní skupině proti Kanadě třikrát skóroval, navrch přidal jednu nahrávku a Češi i díky příspěvku svého kapitána porazili zámořský výběr 6:5 po prodloužení.

Češi přitom nevstoupili do přímého souboje o druhé místo ve skupině ideálně, když už po necelých dvou minutách prohrávali. Do konce třetiny však stihli vyrovnat a na začátku druhé části udeřil poprvé v utkání Jiří Kulich, když už potřetí na turnaji využil přesilovou hru.

Gólově bohatá prostřední část pokračovala. Češi dvakrát vedli, Kanada dvakrát srovnala, jenže v čase 35:15 kapitán výběru Kulich opět využil přesilovou hru a Češi byli znovu o krok napřed, tentokrát 4:3. Karlovarský útočník se trefil už popáté na turnaji a v tabulce střelců se v tu chvíli dotáhl na Isaaca Howarda z USA, který rovněž vstřelil pět branek.

Parádní podívané nebylo konec. Kanaďané totiž dvěma góly ve třetí třetině skóre otočili a byli blízko výhře, jenže poté opět úřadoval Kulich. V 58. nejprve nahrával na vyrovnávací gól Hamary, v prodloužení pak opět využil přesilovou hru a dokonal tak svůj hattrick.

Češi tak po výhře 6:5 v prodloužení skončili v základní skupině A na druhém místě a ve čtvrtfinále vyzvou ve čtvrtek Švýcarsko.

Jiří Kulich po čtyřbodovém představení proti Kanadě vede tabulku střelců turnaje se 6 góly, zároveň je i lídrem kanadského bodování se 7 body (6+1).

Do utkání s Kanadou nastoupil rovněž i další karlovarský útočník Robin Sapoušek, kvůli zranění pak nehrál další energetik Dominik Rymon.