HC Energie Karlovy Vary

MS do 18 let: Tříbodový Kulich posunul Česko do semifinále. Medaile je blízko, ale není hotovo, říká

Karlovarský útočník Jiří Kulich dál září na MS hráčů do 18 let. Po čtyřbodovém galapředstavení proti Kanadě ve čtvrtfinále přispěl třemi body (2+1) ke čtvrtfinálové výhře Česka nad Śvýcarskem 8:0. V sobotním semifinále Češi narazí na největší favority šampionátu, výběr USA.

Čeští mladíci o svém postupu mezi nejlepší čtyřku rozhodli už v první třetině, kdy svému sokovi nasázeli čtyři góly, za prvních čtyřicet minut dokonce Švýcarům dovolili jedinou střelu na českou branku!

„Začátek byl nejdůležitější. Jsme strašně hrdý na tým, že jsme nic nepodcenili a hráli jsme hned od začátku,“ okomentoval kapitán týmu povedený český start do utkání.

Karlovarský útočník Jiří Kulich se o slovo poprvé přihlásil už v 9. minutě, kdy si nejprve promáchl střelu z dobré pozice, ještě odražený kotouč stačil přehrát na modrou čáru, odkud vypálený Hamarův projektil tečoval Šapovaliv, Češi v tu chvíli vedli 2:0.

Do střelecké listiny se Kulich poprvé zapsal v 25. minutě, kdy na útočné modré čáře přebral puk a namířil si to sám ke švýcarské brance, Ubertiho pak překonal přesnou ranou pod víko.

Druhou trefu v utkání si odchovanec severočeského hokeje schoval do třetí části. V 46. minutě Češi po parádní kombinaci využili třetí přesilovku v zápase, Kulich svým gólem uzavřel skóre čtvrtfinálového duelu na 8:0.

Osmnáctiletý forvard tak s 10 body nadále vládne kanadskému bodování turnaje, s osmi góly je zároveň nejlepším střelcem šampionátu.

„Snažím se tím bavit. Mám kolem sebe výborný tým, skvělé spoluhráče, kteří mi dokáží šance přichystat, to se hraje o mnoho lépe,“ popsal tajemství své parádní aktuální formy.

Do utkání kromě Jiřího Kulicha nastoupili i další dva energetici, útočníci Robin Sapoušek a Dominik Rymon. Posledně jmenovaný nastoupil k utkání po krátké pauze způsobené drobnými zdravotními problémy. Oba pak odehráli zápas společně ve třetím českém útoku.

Hráč G A B střely +/-
Jiří Kulichk 2 1 3 6 +1
Robin Sapoušek 0 0 0 1 0
Dominik Rymon 0 0 0 1 0