HC Energie Karlovy Vary

MS do 18 let začíná. Kulich dopsán na soupisku, Hamrla začne jako trojka

Už dnes večer vstoupí čeští hokejisté do 18 let do Mistrovství světa. Do úvodního utkání proti Německu mohou trenéři využít pětadvacet hokejistů včetně dvou energetiků.

Trenérský štáb Jakuba Petra nahlásil definitivní soupisku pro letošní světový šampionát osmnáctiletých. Ve výběru 25 hokejistů tvořený třemi gólmany, osmi obránci a čtrnácti útočníky nechybí ani dva energetici, brankář Patrik Hamrla a útočník Jiří Kulich. Do bojů bohužel nezasáhne třetí z karlovarských mladíků, útočník Dominik Rymon, který tak svým spoluhráčům bude fandit pouze z tribuny.

Gólman Hamrla by dle trenérů měl začít v pozici třetího gólmana, do úvodního duelu s Německem by měl v brance nastoupit Tomáš Suchánek, kterému bude krýt záda Oliver Šatný.

Jiřího Kulicha dopsal realizační tým na soupisku na poslední chvíli, karlovarský útočník totiž nezasáhl do sobotní generálky se Švýcarskem (3:1). Nedostalo se naopak na dalšího energetika Dominika Rymona, smůlu má rovněž jihlavský Matouš Menšík.

Češi letěli do Spojených států se dvěma hokejisty navíc. Chtěli si nechat volný prostor především pro případ, že by se v mužstvu vyskytl případ pozitivního testu na covid-19. Do samého startu turnaje ovšem tým nepotkala ani tato komplikace, ani jiná zdravotní. Trenérský štáb Jakuba Petra se tak mohl rozhodovat čistě na základě sportovního měřítka.

Úvodní důležitý duel s Německem startuje dnes ve 23 hodin středoevropského času, zda do něj nastoupí i některý z energetiků se dozvíme krátce předtím.

Česká soupiska na MS do 18 let

Brankáři (3):
Oliver Šatný (Mladá Boleslav), Tomáš Suchánek (Třinec), Patrik Hamrla (Karlovy Vary).

Obránci (8):
Jakub Šedivý (Liberec), David Jiříček (Plzeň), Matěj Pinkas (Hradec Králové), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), David Špaček (Litoměřice), Stanislav Svozil (Kometa Brno), Tomáš Hamara (Tappara Tampere, Finsko), David Moravec (Mladá Boleslav).

Útočníci (14):
Marcel Marcel (Plzeň), Jakub Brabenec (Kometa Brno), Martin Ryšavý (Vítkovice), Jiří Kulich (Karlovy Vary), Šimon Slavíček (Slavia Praha), Jakub Altrichter (Šumperk), Šimon Marha (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Jaroslav Chmelař (Jokerit Helsinky, Finsko), Jakub Kos (Ilves Tampere, Finsko), Petr Moravec, Lukáš Pajer, David Skuhrovec, Matyáš Šapovaliv (všichni Litoměřice), Gabriel Szturc (Mladá Boleslav).

ℹ | To zásadní o turnaji i o přenosech ;)

Zveřejnil(a) Mládežnický hokej dne Pondělí 26. dubna 2021