HC Energie Karlovy Vary

Mikúš: Nesmíme přestat tvrdě makat

V dohrávce 12. kola Tipsport extraligy svedla Energie souboj s rozjetými Pardubicemi. Po dvou třetinách by se zdálo, že je o vítězi rozhodnuto, domácím se však podařilo utkání zdramatizovat a srovnat. Jenomže ten důležitý pátý gól vsítili hosté a pro energetiky je to šestá prohra v řadě. O dvě branky, včetně té srovnávací, se postaral Tomáš Mikúš.

Tomáši, prolomení série proher bylo blízko, nakonec vám to těsně uteklo, jak byste zápas shrnul?
Nezačali jsme dobře, vlastně ani následující vývoj nebyl úplně v náš prospěch. Ve třetí třetině to bylo 2:4, ale naše mužstvo ukázalo svou sílu, za což jsem rád. Dokázali jsme se vrátit a srovnat, akorát mě mrzí zbytek zápasu. Na druhou stranu mám radost z toho, že jsme to nezabalili a dokázali ještě zabrat. V pátek to musíme dotáhnout do vítězného konce.

Nastoupili jste proti rozjetým Pardubicím, vnímali jste proto nějaký psychický nátlak?
Věděli jsme, že se Dynamu v poslední době daří, mají asi nejlepší aktuální formu v lize. Nás to naopak o to více motivovalo, abychom proti tomuto soupeři zlomili tu nepříjemnou sérii proher. Bohužel se nám to nepodařilo, ale bojovali jsme a musíme makat dále.

Vnímali jste aktuální stav tabulky? Když jste na sedmém místě a soupeř hned za vámi…
Myslím si, že je sezona ještě dlouhá a ještě se bude všechno měnit. Některé týmy budou stoupat nahoru, jiné zas klesat. Teď nemá úplně cenu se na to upínat a musíme jít do každého zápasu naplno a sbírat body, takže jsme to nijak neřešili.

Po vašem prvním gólu přišla soupeřova odpověď, nesrazilo vás to nějak?
Vždy to mužstvo trochu srazí, když dá branku a vzápětí inkasuje po pár následujících střídáních nazpátky. Určitě nás to trochu srazilo dolu, ale jak jsem říkal, jsem rád, že se nám podařilo z 2:4 vrátit na 4:4. Škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce.

Co jste si řekli před třetí částí?
Abychom jen a jen dále makali, že nám to tam s naší poctivou hrou musí padnout. Takže jsme do ní dali všechno a šli do ní naplno.

Byla to právě třetí dvacetiminutovka, kdy se vám podařilo vaší zásluhou vyrovnat, byla to pro vás velká psychická vzpruha?
Určitě byla, jelikož jsme po dorovnání ještě bojovali o body. Bohužel jsme to poté brali moc na lehkou váhu, ale takový hokej je.

Nepomýšlel jste za tohoto stavu na hattrick? Ještě když jste měli k dispozici další přesilovku…
Já hlavně doufal, že se nám to podaří otočit úplně, to by byl pěkný obrat. Věřil jsem v to, ale bohužel se nám to nepovedlo

Nevíte, co vám schází k bodům v posledních zápasech? Utíká vám to jen těsně…
Dříve byla situace trochu jiná, možná jsme měli i více štěstí. Teď je to právě naopak, ale takový už je hokej, jednou se daří, jednou zase ne. My musíme jen makat dál a doufat, že se nám to přikloní i na naší stranu.

Související články