HC Energie Karlovy Vary

Mládí ve Varu: Derby, hattricky a ofenzivní síla

Padesát šest. Tak to je počet gólů, které vstřelili mladí energetici během uplynulého týdne v deseti utkáních. A abychom to měli komplet, tak inkasovaných gólů bylo dvacet šest. Tato bilance vynesla našim nadějím sedm výher, jednu remízu a dvě prohry. Suma sumárum bychom poslední zářijový víkend mládežnických týmů mohli s klidným svědomím označit jako velmi vydařený. Ale není čas usnout na vavřínech, protože soupeři číhají na každé zaváhání.

DHL Extraliga juniorů

O tom by mohla vyprávět naše juniorka, které už párkrát právě kvůli zaváhání soupeři vyfoukli body. Pro ty si energetici tentokrát vyjeli na východ Čech. V prvním duelu narazili na pardubické Dynamo, které odmítlo svým hostům body přenechat. Prostor, který svým hostitelům energetici před brankou nechávali, využili ke vstřelení pěti gólů. Sami si svou branku hlídali a společně s gólmanem likvidovali šance karlovarských juniorů a ti tak odjížděli s prázdnou. Druhým soupeřem energetiků byla juniorka Mountfieldu HK. V tomto utkání si vedení naši mladíci udrželi, i přestože několikrát měli docela namále, hlavně v závěru utkání. Z tripu si nakonec přivezli tři body. Aktuálně jich na kontě mají deset a jsou stále na dvanáctém místě soutěže.


8. kolo pátek 27. září 2024
HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 5:1 (3:1, 1:0, 1:0)
Reportáž k utkání


9. kolo sobota 28. září 2024
Mountfield HK - HC Energie Karlovy Vary 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Reportáž k utkání

Extraliga dorostu

Karlovarský dorost také rozhodně nezahálel. Nejprve měl na programu západočeské derby, které bylo zároveň soubojem o první místo skupiny. Energetici předvedli, že zapracovali na svých defenzivních schopnostech a společně s gólmanem Martinem Psohlavcem nepustili do své branky ani myš. Díky tomu ovládli Západ výhrou 4:0 a navíc se usadili na prvním místě soutěže. Druhým soupeřem energetikům byl dorost Slavie Praha. Ani ten nevyzrál na karlovarskou obranu a Martina Psohlavce, který vychytal dvě čistá konta ve dvou dnech, jeho spoluhráči vstřelili sedm gólů. Týmový výkon tak dorostu vynesl nejen zisk plného počtu bodů, ale energetici si rovněž upevnili pozici v čele extraligy. I tak však naši mladíci nemůžou ubrat, protože stejně jako v loňské sezoně se všechny týmy budou soustředit na to, aby energetikům vítěznou šňůru, která teď čítá osm zápasů, přetrhly.


7. kolo pátek 27. září 2024
HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)
Reportáž k utkání


8. kolo sobota 28. září 2024
HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 0:7 (0:2, 0:2, 0:3)
Reportáž k utkání

Liga dorostu

Jako na houpačce má zatím sezonu šestnáctka. Nejprve v pátek oslavila výhru nad Baníkem Příbram. Často se říká, že utkání rozhodují speciální týmy. Tento duel to rozhodně potvrdil. Při hře pět na pět padl pouze gól Milana Vaňourka, který otevřel skóre. Dvougólový náskok Energii v oslabení vystřelil Lukáš Pech. Při hře čtyři na čtyři Ondřeji Maňákovi vymazal nulu Karel Domin - 2:1. Třetí gól energetiků sice Josef Postl vstřelil, když byl na ledě plný počet hráčů, ale padl sekundu po skončení přesilovky Energie. Pred polovinou třetí třetiny chybělo příbramským mladíkům pouhých dvanáct sekund, aby se ubránili ve třech. Dvojnásobnou početní výhodu proměnil Damián Franc - 4:1. A posledním úspěšným střelcem zápasu byl Milan Vaňourek, který po necelých třech minutách využil pětiminutovou přesilovku.

V neděli naši kluci v mladší sestavě čelili týmu Hvězda Praha a tentokrát už tolik důvodů k radosti neměli. Na první gól hráčů Hvězdy odpovědět dokázali, ale podruhé se energetici radovali z gólu až ve chvíli, kdy měli hosté už tříbrankový náskok, kterým trestali zaváhání karlovarských mladíků před brankou. Šestnáctka si ziskem šesti bodů zajistila čtvrté místo ve skupině.


Reportáž k utkání

3. kolo pátek 27. září 2024
HC Energie Karlovy Vary - HC Příbram 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky:12:43 Vaňourek (Benda, Pech; 5/5), 20:27 Pech (4/5), 26:55 Postl (Krček, Franc; 5/5), 49:03 Franc (Krček; 5/3), 50:56 Vaňourek (Malone, Hruška; 5/4) – 21:46 Domin (4/4).


4. kolo neděle 29. září 2024
HC Energie Karlovy Vary - HC Hvězda Praha 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 15:37 Staněk (Franc, Vaňourek; 5/5), 53:13 Franc (Hruška; 4/5) – 07:26 Denysenko (Lysák; 5/5), 19:44 Lysák (Skrebela; 5/4), 29:11 Kalla (Hlávka; 5/5), 38:50 Skrebela (Lysák, Ježek; 5/5).


Extraliga 9. tříd

Deváťáci v uplynulém týdnu odehráli pouze jeden zápas. V neděli hostili chomutovské Piráty. I když inkasovali jako první, tak předvedli parádní obrat ze stavu 0:2 na konečných 10:4. Aktuálně jsou deváťáci Energie se ziskem jedenácti bodů na třetím místě skupiny. Právě na tým Piráti Chomutov ztrácí energetici jeden bod, ale mají odehráno o zápas méně.


Reportáž k utkání


6. kolo neděle 29. září 2024
HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 10:4 (2:2, 5:2, 3:0)
Branky a nahrávky:5. Pavlovic (Hüttl), 16. Křivánek, 22. Pavlis (Klempíř), 27. Hüttl (Hanson, Mariaš), 28. Pavlovic (Mariaš, Hüttl), 33. Žák (Dan), 36. Klempíř (Jirota), 46. Hüttl (Pavlovic, Hanson), 47. Jirota, 49. Pavlis (Klempíř, Jirota) – 2. Moskvitin (Dondit, Murtuzalijev), 4. Dondit (Moskvitin, Murtuzalijev), 24. Dondit, 36. Jíra (Jansa, Štolfa)


Liga starších žáků A (U14 – 8. třída)

Do nové sezony osmáci vstoupili utkáním s Mosteckými Lvy. Průběh první třetiny ani nenaznačil, že zápas bude taková divočina. Do druhé části utkání se vstupovalo za stavu 1:1. A pak to začalo lítat, tedy hlavně ze strany Energie. Během zbývajících dvou třetin naši kluci vstřelili jedenáct gólů a inkasovali tři. Vstup do sezony tedy měli osmáci podle výsledku utkání na jedničku, ale vsadila bych se, že kouč výkony svých svěřenců stejnými růžovými brýlemi neviděl. Sezona je teprve na začátku a i s ohledem na účast v DTS má tým stále na čem pracovat.

Reportáž k utkání


1. kolo neděle 29. září 2024
HC Energie Karlovy Vary - Mostečtí Lvi 12:4 (1:1, 7:2, 4:1)
Branky a nahrávky:16. Veselý (Heller), 22. Topolančin (Kýna), 23. Cédl (Cozma), 27. Topolančin (Kýna), 30. Topolančin (Hoško, Kýna), 34. Gregor (Kalčík), 36. Cédl (Šlár), 37. Kýna (Topolančin, Hostek), 42. Veselý (Topolančin), 42. Kýna (Topolančin), 49. Cédl (Šlár), 51. Veselý (Kýna) – 12. Trpka (Slačík), 31. Elznic (Trpka), 39. Starý (Elznic), 56. Rovenský (Zíchová)


Liga starších žáků B (U13 – 7. třída)

První utkání sedmáků bylo derby, protože do Karlových Varů dorazil Baník Sokolov. Musím říct, že bylo zajímavé pozorovat první krůčky loňských šesťáků ve starší kategorii. Myslím si, že nejen na naše žáčky ale i jejich soupeře působila nervozita z prvního utkání sezony. Ale i když někdy nebyly přihrávky stoprocentní, tak energetici už ve čtvrté minutě vedli 2:0. Do druhé části utkání se šlo za stavu 3:0. Zatímco karlovarští sedmáci svůj náskok navyšovali, tak hráči Baníku skórovali až v polovině zápasu. Ten nakonec skončil za stavu 7:1. K vidění bylo kromě hattricku Patrika Tomáška i několik vtipných okamžiků.

Jako například, když se energetici tak zabrali do sledování dění na ledě, že zapomněli střídat a pár jich zůstalo stát u střídačky. O adrenalinový zážitek se svému trenérovi postaral jeden z hráčů Baníku, který si ve druhé třetině neuvědomil, že se měnily strany a vyrazil do brejku na vlastní branku. Kousek od ní zaregistroval volání kouče a svou akci zastavil. No osobně jsem se mu nedivila, protože občas mám se změnou stran také problém.


1. kolo sobota 28. září 2024
HC Energie Karlovy Vary - HC Baník Sokolov 7:1 (3:0, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky:2. Havelka (Pelikán), 4. Tomášek, 17. Lauer (Suchý), 30. Kaputa (Tomášek), 41. Tomášek (Pelikán), 45. Tomášek (Kaputa), 53. Tomášek – 31. Teplý (Červenka)


Liga mladších žáků A (U12 – 6. třída)

Také šesťáci zahájili sezonu soubojem se sokolovským Baníkem, ale tento duel byl podstatně větší drama. Když Vary řekly „A“ tak Baník řekl „B“ a naopak. V praxi to vypadalo asi takhle. V čase 6:16 gól Sokolova vstřelil Josef Mauer a v osmé minutě srovnal David Kuljas. Ve dvacáté druhé a dvacáté páté minutě za Baník pálili Matyáš Kurča a Daniel Zachar. Ve třicáté a čtyřicáté minutě se ke slovu dostali energetici, konkrétně Ladislav Dankanics a po něm Pavel Vorel. Takže do třetí třetiny se šlo za stavu 3:3.

A přetahovaná vesele pokračovala dál. Čas 41:50 a energetici slaví gól Davida Kuljase. Na tabuli svítilo 50:05 a střídačku Baníku rozjásal Vojtěch Krása. V padesáté třetí minutě si David Kuljas zkompletoval hattrick a poslal Energii do vedení. Vzápětí se opět ukázalo, jak je čas relativní. Pro energetiky se vlekl pomalu, a když už to vypadalo, že oslaví výhru, přišla studená sprcha. V čase 59:54 skóre naposledy srovnal Vojtěch Krása a rozhodl tak o dělbě bodů mezi oba týmy.


2. kolo čtvrtek 26. září 2024
HC Energie Karlovy Vary - HC Baník Sokolov 5:5 (1:1, 2:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 8. Kuljas (Jindra), 30. Dankanics (Vlčko), 40. Vorel, 42. Kuljas, 53. Kuljas (Dankanics) – 7. Maurer (Krása), 23. Kurča, 25. Zachar (Bartůňková), 51. Krása, 60. Krása