HC Energie Karlovy Vary

Mládí ve Varu: Smůla juniorky a ofenzivní síla dorostu a deváťáků

Taky se vám zdá, že ten čas strašně letí? Možná je to pravda, protože naši mladíci už za sebou mají druhý týden extraligových soutěží. Jste zvědaví, jak si vedli? S tím počítáme, takže jdeme na to. Jo a abychom nezapomněli, s novou sezonou jsme našemu přehledu pořídili nový dres, tak uvidíme, jak bude informacím o našich nadějích slušet. Vraťme se tedy k minulému týdnu. Junioři, dorost a deváťáci odehráli dohromady šest zápasů a bylo to padesát na padesát. No zkrátka i muži mají své dny.

DHL Extraliga juniorů

Takže jako vždy nejprve juniorka. Kluci neměli úplně vydařený víkend a na pátek 13. budou chtít co nejdříve zapomenout. Když to vypadalo, že by si v Mladé Boleslavi mohli urvat další body, přišla studená sprcha v podobě neuznaného gólu. Na ledě se totiž prohánělo víc hráčů, než jich bylo v zápise. Přes všechnu snahu se energetikům už nepodařilo skórovat. Výhru nakonec slavili Bruslaři díky hertlovce Vojtěcha Malínka v čase 64:34.

No a díl druhý tripu? Liberec a souboj s Bílými Tygry. Už v loňské sezoně měla vzájemná utkání parametry derby a ne jinak tomu bylo i tentokrát. A bilance? Výhra 5:2 pro Tygry a minus tři hráči pro Energii. Každopádně teď je důležité hodit vše za hlavu a vykročit tou správnou nohou do nového týdne, kdy naši junioři budou o další body bojovat na domácím ledě. Ve čtvrtek s Plzní a v sobotu s Motorem. Přijďte kluky podpořit a společně je hnát za výhrou.


4. kolo pátek 13. září 2024
BK MLadá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 3:2p (0:0, 2:2, 0:0 – 1:0)
Reportáž k utkání


5. kolo 14. září 2024
Bílí Tygři LIberec - HC Energie Karlovy Vary 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Reportáž k utkání

Extraliga dorostu

Další v pořadí je tradičně dorost. Stejně jako v loňské sezoně, tak i v té letošní se v soutěži šeptá o ofenzivní síle energetiků. No i když vlastně asi ani nešeptá, ale mluví nahlas a právem. Ve čtyřech zápasech svěřenci Tomáše Andryse vstřelili dvacet sedm gólů, z toho čtrnáct jen o minulém víkendu. Střeleckou formu energetiků v pátek odnesl nováček soutěže tým Pilsen Wolves. Autorem vítězného gólu byl Josef Suchý, pro kterého šlo zároveň o první gól v extralize dorostu.

S výhrou v zádech kluci vyrazili do Mladé Boleslavi. V odvetě za loňské semifinále to nejprve vypadalo na další jasnou výhru Energie, ale nakonec došlo na menší drama a naši mladíci si odvezli body za těsnou výhru 4:3. Ukázalo se totiž opět, že defenziva maličko, nebo možná trochu víc pokulhává za ofenzivou. Takže i přesto, že dorost Energie je jediným stoprocentním týmem soutěže, má na čem pracovat. Ale až se povede vyladit defenzivu na úroveň ofenzivy, tak to teprve bude jízda. V nadcházejícím týdnu energetici narazí na Spartu a doma pak přivítají Bílé Tygry.


3. kolo pátek 13. září 2024
HC Energie Karlovy Vary - HC Pilsen Wolves 10:2 (3:0, 4:1, 3:1)
Reportáž k utkání


4. kolo sobota 14. září 2024
BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary (0:1, 2:3, 1:0)
Reportáž k utkání

Extraliga 9. tříd

Pilsen a Plzeň, ne to není žádná slovní hříčka, ale soupeři deváťáků v minulém týdnu. Ti nejprve doma přivítali tým Pilsen Wolves. Přetahovanou o vedení nakonec v čase 58:28 vyhráli Vlci a těch zbývajících několik desítek sekund energetikům na srovnání nestačilo. První gól za Energii si v tomto napínavém duelu vstřelil Michal Topolančin, který přišel z Litvínova. Svěřenci Adama Sýkory však neměli prostor na případné smutnění, protože v době nedělního oběda měli na programu Západočeské derby.

Energetici sice inkasovali jako první, ale hned v té samé minutě srovnali a do kabiny si odnášeli vedení 4:2. Druhá třetina skončila za stavu 2:2 a v té třetí naši kluci vyhráli 3:1. A nyní přichází matematické okénko. Pokud jste spočítali, že deváťáci Energie v Plzni vyhráli 9:5, tak máte za jedna. Na rozdíl od kluků, kteří to měli za tři, ale body. Skórovat poprvé v černobílém dresu a navíc v derby se povedlo Jakubovi Klempířovi, který přišel z Kladna. Dalším premiérovým střelcem byl Tobiáš Timura. Ten naposledy hájil barvy Tachova. Zajímavou premiéru si užil brankář Václav Štrunc, který si nejenže připsal bod za asistenci, ale navíc to bylo poprvé za Energii a ještě u vítězného gólu. Příští týden budou deváťáci v sobotu hostit tým Banes Motor České Budějovice.


2. kolo sobota 14. září 2024
HC Energie Karlovy Vary - HC Pilsen Wolves 4:5 (2:1, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky:15. Hüttl (Křivánek), 20. Topolančin (Hüttl), 38. Jirota (Dan), 46. Hüttl (Jirota) – 2. Šmíd (Jonák), 21. Brezovský (Nemanja), 23. Šmíd (Jonák), 24. Fadrný (Milanič), 59. Milanič (Fadrný)


3. kolo neděle 15. září 2024
HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 5:9 (2:4, 2:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 3. Domanský (Herzig), 15. Matějovský (Pašek, Domanský), 30. Zbořil (Morkes), 35. Pašek (Markov), 60. Pašek (Herzig, Novák) – 3. Hüttl (Křivánek), 3. Dan, 15. Klempíř (Hanson), 17. Hanson (Klempíř), 26. Klempíř (Hüttl), 40. Hanson (Hüttl, Štrunc), 48. Timura (Hanson), 49. Pavlis (Pavlovic, Jirota), 60. Dan (Pavlis, Jirota)