HC Energie Karlovy Vary

Musíme hrát zodpovědněji a bez chyb, ví Jan Hladonik

Energetikům se ani v druhém letošním duelu nepodařilo porazit Třinec. Jedním ze dvou střelců na domácí straně se stal i Jan Hladonik, který se prosadil poprvé v extralize. „Tomáš Redlich výborně podržel puk, hodil to na Tomáše Vildumetze, který nám říkal, že to tam nahodí, tak ať se tam někdo motá. Já už jsem do toho pak jen plácl a padlo to tam,“ hodnotí premiérovou trefu v dresu Energie Hladonik.

Honzo, padli jste vysoko s Třincem. Co za tím výsledkem stálo?
Určitě rozhodla první třetina. My jsme šli do zápasu s tím, že musíme hrát zodpovědně zezadu. Takový tým jako je Třinec, jaké má hráče a zkušenosti, stav 4:0 po první třetině dostane na koně. Pak už se s nimi těžko hraje.

Soupeř vás přehrával, kontroloval hru… co byste si měli z tohoto utkání odnést do příště?
Vyvarovat se chyb a být zodpovědnější do obrany. Musíme si dát pozor i na disciplínu, soupeři jsme dali několik přesilovek, ve kterých dokázal skórovat a díky tomu se dostal do hry.

Vaše hra se zlepšila poté, co Lukáš Pulpán snížil. Co chybělo k tomu, abyste vstřelili více branek?
Dostat puk nějakým způsobem do brány, to asi chybělo. (smích) My jsme si v tu chvíli uvědomili, že ještě není vše ztraceno. Zkoušeli jsme do nich trochu zatlačit, jít i trochu do risku, protože jsme svým způsobem neměli co ztratit. Lukáš Pulpán dal tedy gól na 1:5, oni pak ale znovu odskočili, a pak už se to jen dohrávalo.

Vloni jste byl při vysoké prohře Třince proti Energii na straně poražených, dnes v dresu oponenta, ale také bez bodů…
Také jsem si to uvědomil. Každopádně to bylo spíše tím, že štěstí bylo na straně soupeře.

Když pomineme veškerá negativa, tak se vám v tomto utkání podařilo vstřelit první branku v dresu Energie. Jak ta situace vznikla?
My jsme byli v útočném pásmu, Tomáš Redlich výborně podržel puk, hodil to na Tomáše Vildumetze, který nám říkal, že to tam nahodí, tak ať se tam někdo motá. Já už jsem do toho pak jen plácl a padlo to tam.

S Třincem se vám letos nedaří. Je to soupeř, proti kterému se vám nehraje dobře?
Asi to tak je. Mám za to, že už se to i někde zmiňovalo, že s nimi máme sérii proher. My se samozřejmě připravujeme jako na každý jiný zápas a chceme ho vyhrát. Herní kvalita na straně Třince je ale obrovská, mají tam hráče, kteří si to dokáží pohlídat a bohužel to letos zatím nevyšlo.

Ve středu vás čeká zápas s Motorem. Jaké jsou vaše ambice na tento zápas?
Určitě bodovat, nejlépe vyhrát za tři body. Motor hrál naposledy výborně, my jsme ten zápas otočili v náš prospěch až ve třetí třetině. Určitě do toho půjdeme s tím, že budeme chtít vyhrát.

Díky za rozhovor!

Související články