HC Energie Karlovy Vary

Energie se vrací na domácí led. Zaskočí favorizovaný Třinec?

Od nováčka k poslednímu mistrovi. Hokejisté karlovarské Energie se po divokém vítězství nad Českými Budějovicemi chystají na tabulkového souseda. Do lázeňského města zavítají z druhého konce republiky třinečtí Oceláři. Netradičně pondělní klání začne v 17:30. Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Instagram stories | Hokejka

O SOUPEŘI

Elita Tipsport extraligy. Třinec v letošním ročníku ještě neměl dostatek prostoru prokázat svou kvalitu, Oceláři zatím stihli odehrát jen tři zápasy. Přesto patří svěřencům Václava Varadi v tabulce šesté místo, dosud totiž ztratili pouze jediný bod. Naposledy se poslední mistr české nejvyšší soutěže utkal s Kometou, s tímto duelem však nemůže být naprosto spokojený. Třinečtí sahali po vítězství v základní hrací době, devět vteřin před koncem ale inkasovali a status stále neporaženého mužstva si museli obhájit až v prodloužení.

Vedení moravskoslezského klubu má k dispozici, stejně jako Energie, několik posil ze zámořské National Hockey League. Svůj talent ukazuje v třineckém dresu Filip Zadina, jenž si kvůli zranění odbyl premiéru až v předchozím utkání s Brnem. Tu ale detroitský útočník ozdobil gólem a asistencí. V brankovišti pak mohou využít služeb gólmana San Jose Josefa Kořenáře.

K přípravě na restart soutěže využívali Oceláři zahraniční kluziště. Klub s drakem v logu se domluvil na trenincích v polském Těšíně.

VELKÝ MILNÍK NA DOSAH

Speciální nádech může mít pondělní střetnutí s Třincem pro karlovarského tahouna. Útočník Jakub Flek zaznamenal proti Motoru svůj 99. kanadský bod v Tipsport extralize, v následujícím představení tak může dosáhnout na magickou stovku.

Flek dosud v tuzemské nejvyšší lize nastoupil k 189 zápasům, v nichž nasázel padesát gólů a na dalších devětačtyřiceti se podílel asistencí.

Do karet hraje reprezentačnímu forvardovi také aktuální forma. V tabulce střelců TELH mu patří s pěti zásahy druhé místo za plzeňským Tomášem Mertlem. Flek je zároveň nejproduktivnějším hráčem celku z lázeňského města.

O ZÁPASE S ASISTENTEM TRENÉRA TOMÁŠEM MARIŠKOU

Jak se na posledního šampiona české nejvyšší soutěže chystají energetici? „Čeká nás jeden z favoritů, adept na nejvyšší příčky. Budeme muset předvést mnohem lepší výkon, než jsme podali v Budějovicích,“ hlásí Tomáš Mariška.

Karlovarští zažili na jihu Čech pořádnou přestřelku, ve které dvakrát ztratili vedení a ještě v 54. minutě s domácími prohrávali. Nakonec je ale spasily branky Lauka a Koblasy. Energetici ukázali bojovnost, z čehož by mohli těžit i nadále. „Věřím, že ta třetí třetina proti Motoru je příslibem toho, že náš výkon půjde nahoru a vrátíme se k té hře, kterou jsme hráli před vynucenou pauzou. To bude klíčové pro úspěch v tomto utkání,“ myslí si asistent trenéra.

„Musíme hrát týmově, zjednodušit hru, a nedat soupeři možnost přesilových her a brejkových situací, ze kterých je neskutečně silný a dává z nich většinu branek,“ varuje před papírově silnějším sokem Mariška.

BEDNÁŘ K DISPOZICI

Karlovým Varům může v následujícím období vypomoct odchovanec Jan Bednář. Vedení Energie vyřídilo osmnáctiletému brankáři startovat v dresu s éčkem na hrudi do té doby, než vyrazí do Kanady.

Bednář, kterého si na draftu do National Hockey League vybral Detroit, naskočil už do posledního utkání proti Motoru, kdy ve 30. minutě střídal Filipa Novotného. Šestnácti zákroky se následně podílel na vítězství svého týmu. Za svá záda pustil jediný puk.

Související články