HC Energie Karlovy Vary

Na led mistra. Energie míří do dalekého Třince

Nejdelší extraligový výjezd. Energetici se už v sobotu po poledni vydali do dalekého Třince, kde se představí v neděli v dalším extraligovém zápase. Na tamním ledě mají co napravovat, letos tam již jeden zápas odehráli a byla z toho vysoká porážka. Nedělní utkání začíná v 17 hodin.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport

O soupeři

Oceláři v letošní sezoně předvádí poměrně solidní výkony a na své konto zapisují především výhry, ačkoliv jednou za čas nějaká prohra přijde. Ta poslední byla zaznamenána o minulém víkendu, a to na domácím ledě s Litvínovem. Utkání to bylo vyrovnané a rozhodlo až vyloučení v prodloužení. V posledním zápase si poté Slezané zlepšili náladu, ačkoliv výsledek asi očekávali jiný. V zápase s poslední Boleslaví totiž rychle prohrávali a utkání museli otáčet, to se jim podařilo až v samostatných nájezdech.

Jako každou sezonu se mohou Oceláři i letos spolehnout na bodový přísun od Martina Růžičky, kterému zdatně sekunduje slovenská dvojice Marko Daňo a Libor Hudáček. V brance se pak mohou spolehnout na Marka Mazance, který se rozchytal do parádní formy a úspěšnost si drží nad 92 %.

Vzájemná utkání

Jak již bylo zmíněno, energetici letos již jedno utkání v Třinci odehráli a vůbec se jim nepodařilo. Oceláři všeobecně nepatří k nejoblíbenějším soupeřům Karlovarských, většina výher v posledních letech putovala na stranu Slezanů.

Z kabiny domácích

Energetici stále pokračují v tempu kdy střídají výhru s prohrou a nedrží se jich ani pozitivní či negativní série. V pátečním utkání měli Karlovarští nakročeno k parádnímu výsledku, když na ledě Litvínova, který je doma suverénní, vedli na začátku druhé části už o tři branky. Severočeši ale předvedli obrat ve skóre a energetikům uštědřili potupnou prohru. Karlovarští tak nedokázali navázat na zlepšený výkon ze středečního zápasu s Motorem a pokračují v nevyrovnaných výkonech.

Do perfektní formy se však v týmu rozehrál Dávid Gríger, 9 branek a 13 asistencí ho aktuálně staví na čtvrté místo v kanadském bodování. Formu chytil hlavně v listopadu a i díky osvědčené spolupráci s Tomášem Rachůnek, druhým nejproduktivnější hráčem týmu. V sestavě jsou ale pořád postrádáni Tomáš Bartejs a Iikka Kangasniemi, na jehož výkony se fanoušci těšili asi nejvíce.

O utkání s Václavem Eismannem

„Po ztraceném utkání v Litvínově jsme apelovali na osobní zodpovědnost, dodržování konceptu hry a stoprocentní nasazení každého hráče ve všech střídání,," hodnotí asistent trenéra páteční výkon. Právě nekoncentrovanost a ne zrovna nejlepší výkony v každém střídání stály za prohrou. „Jsou to atributy, kterými se budeme chtít prezentovat na ledě mistrovského Třince. Právě týmové cítění, týmový výkon nás může přiblížit potřebnému bodovému zisku," dodává Eismann.

Související články