HC Energie Karlovy Vary

Národní tým čeká dvojboj s Německem, úvodní zápas i se třemi energetiky

Reprezentační výběr Filipa Pešána pokračuje v přípravě na květnové Mistrovství světa. V pátém týdnu národní tým rozložil svůj kemp v Plzni, ve čtvrtek a v sobotu ho pak čeká v Norimberku dvojzápas s Německem. V sestavě českého týmu v úvodním duelu by neměli chybět ani tři energetici.

Do čtvrtečního utkání, které v německém Norimberku odstartuje v 18 hodin a přímý přenosem ho odvysílá televizní stanice ČT sport, by měli zasáhnout i karlovarští hokejisté. Na křídle třetího útoku se představí Jakub Flek, který se trefil v posledním přípravném duelu proti Rakousku a omlazený výběr vedl dokonce jako kapitán.

Čtrnácté reprezentační utkání odehraje ve čtvrtek další karlovarský forvard Ondřej Beránek, který naskočil ve čtvrtém útoku po boku mladoboleslavských Kousala s Najmanem. Navázat na sobotní premiéru v reprezentačním dresu A-mužstva by mohl rovněž třetí z trojice karlovarských útočníků Jiří Černoch. Ten do utkání s Německem půjde z pozice třináctého forvarda.

Odveta s Němci je pak na programu na stejném místě v sobotu, utkání začne 1. května ve 13:30. Do tohoto zápasu by chtěl hlavní trenér Filip Pešán sestavu trochu obměnit. „Chtěli bychom dát mazákům volno. Ale uvidíme, jak se bude utkání vyvíjet a jestli budou všichni fit. Až v pátek se rozhodneme, jak to bude vypadat dál,“ prozradil v rozhovoru pro hokej.cz jeden z jeho asistentů Martin Straka.

Předpokládaná sestava pro čtvrteční utkání v Německu:

J. Růžička – Sklenička, Šustr, Šulák, Mozík, Galvas, Jordán, Němeček – H. Zohorna, T. Zohorna, Blümel – Tomášek, R. Hanzl, Radil – Červený, Š. Stránský, Flek – P. Kousal, O. Najman, BeránekČernoch.

Zápasový program českého národního týmu

Přípravné zápasy:
29. dubna 18:00: Německo – Česko (Norimberk)
1. května 13:30: Německo – Česko (Norimberk)
6. května: Česko – Slovensko (Praha)
7. května: Česko – Slovensko (Praha)

České hokejové hry (Praha):
12. – 15. května

Mistrovství světa (Riga):
21. května: 15:15 Rusko – Česko
22. května: 19:15 Česko – Švýcarsko
24. května: 19:15 Česko – Bělorusko
27. května: 19:15 Švédsko – Česko
29. května: 11:15 Česko – Velká Británie
31. května: 15:15 Česko – Dánsko
1. června: 15:15 Slovensko – Česko
3. – 6. června: play off

📲 | Tapety s našimi aktuálními reprezentanty? Máme je pro Vás! 🤩 Jak se Vám líbí? 😎 Stahujte v plné velikosti zde: bit.ly/repre-hce-tapety

Zveřejnil(a) HC Energie Karlovy Vary dne Středa 28. dubna 2021