HC Energie Karlovy Vary

Nejproduktivnější hráč pokračuje, energetikem bude další dva roky!

Další důležitý podpis hlásí sportovní vedení klubu. Nový kontrakt s Energií totiž podepsal zkušený útočník a nejproduktivnější hráč týmu Tomáš Rachůnek!

Karlovarský dres oblékl poprvé už v sezoně 2015-16 a od té doby je Energii, vyjma krátké liberecké přestávky, věrný. Tomáš Rachůnek aktuálně hraje už osmým rokem za tým z lázeňského města a další dvě sezony s éčkem na hrudi ještě přidá. Nový prodloužený kontrakt totiž vyprší na konci sezony 2024/25!

„Tomáš je dlouhodobě odzkoušený hráč, který prokazuje svůj bodový potenciál každou sezonu a tím je pro nás příslibem úspěchu i v příští sezoně. Jsme rádi, že jsme se domluvili na novém kontraktu,“ okomentoval další podpis do dalších sezon hlavní trenér Energie David Bruk.

I v letošní sezoně potvrzuje odchovanec zlínského hokeje svou kvalitu. Ve 44 utkáních zapsal 29 bodů (6+23) a je nejproduktivnějším hráčem Energie. Jeho třiadvacet asistencí ho navíc řadí mezi nejlepší nahrávače celé soutěže.

Rachůnek dostává tradičně vysoký prostor na ledě (mezi útočníky třetí nejvyšší), nechybí v elitních formacích mužstva.

„Rozhodování nebylo složité. Působím tu už nějaký ten rok a jsme tu s rodinou šťastní. I přes jiné nabídky jsem se rozhodl pro Karlovy Vary a udělal jsem správně. Doufám, že vize nového vedení se bude naplňovat a budeme rok od roku se zlepšovat,“ popsal hlavní důvody setrvání na západě Čech zkušený útočník.

Šikovný pravák v letošní sezoně překonal metu 500 extraligových utkání, drtivou většinu z nich odehrál v karlovarském dresu. V něm nastupoval i během prvoligové sezony Energie a celkem má na svém kontě už úctyhodných 424 soutěžních duelů za náš tým, což ho v historickém pořadí řadí na šestou příčku za Martina Rohana a před Františka Skladaného.