HC Energie Karlovy Vary

Obranu Energie posílí slovenský reprezentant Lukáš Kozák

Karlovarské zadní řady hlásí změny. Na západ Čech přichází slovenský obránce se zkušenostmi z KHL i reprezentace Lukáš Kozák. Sedmadvacetiletý bek už s týmem absolvoval úvodní trénink.

Lukáš Kozák (obránce, 29.10.1991)

Sedmadvacetiletý Lukáš Kozák přichází ze slovenského Popradu, za který nastupoval od začátku sezony a v 21 utkáních nasbíral 7 bodů za jeden gól a šest nahrávek. Slovenský obránce bude v Energii působit do konce letošní sezony, jeho smlouva obsahuje navíc roční opci.

„Lukáše jsem trénoval ve Skalici i v Kometě. Když se naskytla možnost přivést ho do Energie, tak jsme toho využili. Věřím, že pomůže mužstvu a zvýší konkurenci v obranných řadách,“ řekl na adresu nejnovější posily hlavní trenér a sportovní manažer Martin Pešout.

Rodák z Martina není pro českého fanouška neznámým jménem. V Česku okusil nejvyšší soutěž v sezoně 2015-16 v dresu Komety Brno, předtím se na skok objevil v Hradci Králové, ještě v době působení klubu v 1. lize. Kozák má zkušenosti i z KHL, ve které oblékl dres bratislavského Slovanu i chorvatského Medveščaku Záhřeb. Dres národního týmu oblékl na mládežnických světových šampionátech do 18 i 20 let, za dospělou reprezentaci odehrál celkem 25 utkání.