HC Energie Karlovy Vary

Para hokejisté budou bojovat o pátý titul!

Karlovarští para hokejisté budou o posledním lednovém víkendu bojovat o pátý titul v klubové historii. O víkendu Žraloci zvládli poslední dvě utkání základní části, když na domácím ledě porazili Olomouc i Pardubice, a v Superfinále hraném na dvě utkání vyzvou mezinárodní tým Havířova.

SKV Sharks Karlovy Vary – SOHO Olomoučtí Kohouti 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)

Branky: 2. Veselý (Wágner), 9. Zelinka (Geier, Haas), 21. Wágner (Geier), 28. Sedláček (Zelinka, Veselý), 34. Kovářík (Rennhack) – 43. Klíma (Večerek). Vyloučení: 0:1. Bez využití. Rozhodčí: Štěpán Jiskra, Jakub Suchý. Diváci: 35.

Karlovy Vary: B. Mach – Zelinka, Nejedlý, Haas, Wágner – Michalčín, Berger, Veselý, Rennhack, Kovářík, Geier, Sedláček, Karafiát.

Olomouc: Černoch – Jedlička, Kardoš (Slov.) – Hlinka (Slov.), Zajan, Novák, Radek Mikuš, Klíma, Večerek (Slov.), Radim Mikuš, Rumplík.

Ve velkém stylu vstoupili Žraloci do střetnutí, v němž už od druhé minuty vedli. Filip Veselý si nabruslil na pravý kruh a vystřelil na olomouckého gólmana. Tomu kotouč z lapačky vypadl a doklouzal se za brankovou čáru. V deváté minutě nahazoval puk před branku Geier a s úspěšnou dorážkou přispěchal Radek Zelinka. O tři minuty později zapomněl kotouč před vlastní brankou Haas a Klíma se nacházel sám před brankářem Machem, avšak neproměnil.

Běžela jednadvacátá minuta a Karlovy Vary se znovu radovaly! Na pravé straně zůstal osamocený Karel Wágner, který krásnou akci vyřešil excelentně a bekhendem přehodil bezmocného Černocha. Uběhlo šest minut a čtvrtým střelcem Žraloků se stal Patrik Sedláček. Ten se rozjel sám na kohoutí svatyni a doslova si pohrál s olomouckým brankářem. Následně našel mezeru u levé tyče a navýšil vedení na 4:0.

Hladoví Žraloci stále neměli dost! Rennhack sice branku přestřelil, ale kotouč se před ní rychle vrátil, a tak se mezi střelce zápasu zapsal také pohotový Václav Kovářík. O minutu později Veselý předjel bránícího Kardoše, jenž puk předal na Geiera, ale toho vychytal luxusním zákrokem Černoch. V závěru zápasu se Olomouci podařilo zaznamenat alespoň čestný zásah, když Zdeněk Klíma z úhlu trochu překvapivě nachytal Macha.

SKV Sharks Karlovy Vary – SHK Mustangové Auto In 4:3 sn. (1:1, 0:2, 2:0 – nájezdy 1:0)

Branky: 11. Geier (Veselý, Wágner), 37. Rennhack (Sedláček, Geier), 41. Wágner (Veselý), rozhodující nájezd Wágner – 4. Kubeš (Hering), 18. Hering (Michalec), 21. Doležal (Hering). Vyloučení: 1:0. Bez využití. Rozhodčí: Oldřich Orel, David Cankov. Diváci: 35.

Karlovy Vary: B. Mach – Zelinka, Haas, Wágner – Michalčín, Berger, Veselý, Rennhack (Něm.), Kovářík, Geier, Sedláček, Karafiát.

Pardubice: Kudela – Kvoch, Kubeš, R. Buhr – Neuman, Šurc, Raška, Michalec, V. Buhr, Hering (Něm.), Doležal, Chudomský.

Od začátku střetnutí měla karlovarská pětka trvalý nápor, z něhož ujel sám Bernhard Hering. V úniku ale Bohumíra Macha nepřekonal, jelikož domácí brankář zasáhl lapačkou. Ve čtvrté minutě se skóre už poprvé posunulo. Hering totiž naservíroval puk ideálně do jízdy Pavlu Kubešovi, jemuž stačilo nastavit hůl a zamířit za přesouvající se ho gólmana Karlových Varů. Avšak ještě v první třetině Západočeši našli odpověď. Kudelou vyražený puk nekompromisně poslal do sítě pohotový Michal Geier. Ve třinácté minutě až moc přesně mířil Veselý, jehož pokus se zastavil o brankovou konstrukci.

Dvě a půl minuty po začátku druhé části odskočili Mustangové zpátky do vedení! Před odkrytou brankou uklidil černou gumu Bernhard Hering, jenž se v takových situacích často nemýlí. O tři minuty později na svého spoluhráče navázal Pavel Doležal, který si počínal zkušeně a nedal ležícímu Machovi šanci zasáhnout.

Psala se třiatřicátá minuta, ale Geier sám proti Kudelovi neuspěl. Až v sedmatřicáté minutě se Západočechům povedlo odčarovat kouzlo reprezentačního brankáře. Frank Rennhack byl velmi dobře postavený, a tak v pohodě doklepl kotouč do pardubické klece. O minutu později domácí obraně ujel Pavel Kubeš, jenž zkoušel vyzrát na Macha technicky. Jenomže pod brankářovým betonem nebylo místo.

V jednačtyřicáté minutě bylo srovnáno! Karlovy Vary se nacházely znovu v trvalém tlaku, který dokonal ve vstřelenou branku Karel Wágner. Střetnutí tak došlo k nájezdům, v nichž se radoval pouze Karel Wágner. Domácí útočník levačkou totiž našel místečko přesně u tyčky a rozhodl o vítězství Žraloků nejen v zápase, ale i v celé základní části.