HC Energie Karlovy Vary

Páťáci přivezli z Pardubic páté místo

Karlovarští páťáci mají za sebou úspěšný turnaj v Pardubicích. Na Memoriálu Jiřího Bartoně skončili na pátém místě, přestože vyhráli hned čtyři z pěti utkání, vinou horšího skóre však nepostoupili do bojů o medaile. Druhý hrací den však v boji o 5. - 8. místo dvakrát vyhráli a vybojovali konečnou pátou příčku.

Mladí energetici vstoupili do turnaje ve středu 26. prosince, kdy je v základní skupině A postupně čekaly týmy Hradce Králové, domácích Pardubic a Olomouce. V úvodním zápase přehráli Hradec 4:3, poté však nestačili na domácí výběr, kterému podlehli 1:4. V závěrečném zápase skupiny porazili Olomouc 2:1 a protože další dva týmy měly stejnou bodovou bilanci, o postupu do semifinále rozhodlo skóre, které však hovořilo proti energetikům, na ty tak ve čtvrtek čekaly pouze boje o 5. až 8. místo.

„Kluci předvedli po vstávání v 5 ráno a čtyřhodinové cestě autobusem parádní výkon. Proti Hradci odehráli jeden z nejlepších zápasů sezony, i proto, že soupeř patří k nejsilnějším týmům v republice. Utkání s Pardubicemi nám příliš nevyšlo, kdy jsme nebojovali tak, jak jsme měli. V posledním zápase proti Olomouci kluci podali průměrný výkon,“ zhodnotila boje v základní skupině hlavní trenérka Zuzana Radostová.

Ve čtvrtek v boji o konečné umístění Karlovaráci nejprve udolali Ústí nad Labem 5:4, v zápase o 5. místo na turnaji poté přestříleli Přerov vysoko 7:4.

„Proti Ústí kluci zabrali, kdy bojovným výkonem podrželi našeho druhého brankáře. S Přerovem jsme měli dobrý začátek, poté kluci zpomalili, asi představa, že výsledek nasvědčoval jasnému výsledku, z čehož nás soupeř rychle probral. Vzali jsme si oddechový čas a vysvětlili si, že takhle si pro výhru nedojdeme. Všichni zabrali, dali do toho vše, přidali pár gólů a utkání dovedli do vítězného konce,“ popisuje průběh finálového dne mladá trenérka.

Sestava HC Energie

Brankáři: Psohlavec, Kašpar.
Hráči do pole: Bednář, Benda, Bufka, Brezovský, Eliáš Pavel, Eliáš Petr, Franc, Hanek, Krček, Pech, Procházka, Schrottenbaum, Štaif, Terla, Zolnaj.

Brankář Martin Psohlavec byl zvolen nejlepším hráčem Energie