HC Energie Karlovy Vary

Po repre pauze do akce! Do KV Areny míří bruslaři z Boleslavi

Fanoušci si přes reprezentační přestávku odpočali, hokejisté potrénovali a ve středu se tak opět může jít do akce. Na led KV Areny míří Mladá Boleslav. Tým, který se celou sezonu potácel u dna tabulky, chytil druhý dech a hlavně formu a začíná energetikům dýchat na záda. Jak se bude karlovarskému celku sledujte přímo na stadionu od tradičních 17:30.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

Doprovodný program

I během středečního utkání bude pro fanoušky připraven bohatý doprovodný program. Už v 16:00 hodin otevírá naše Fanzóna s řadou atrakcí nejen pro děti. Nově se mohou těšit i na střelbu laserovou pistolí od našeho partnera Fun arena Cheb, připraven bude i workshop pro děti s výrobou karnevalových masek.

Obě přestávky pak budou patřit právě společnosti Fun arena Cheb, partnerem utkání je společnost Witte.

Z kabiny Energie

Energetici se po reprezentační pauze pustí do posledních bojů základní části Tipsport extraligy. Na začátek pauzy dostali hráči pár dnů volna, následovali ale tvrdé každodenní tréninky pod vedením nového hlavního kouče Václava Eismann. Ten na nejvyšším postup vystřídal odvolaného David Bruka a povede energetiky vstříc zlepšení výkonů a výsledků v závěru sezony. Energetici se utkají s Mladou Boleslaví, která je zespodu tabulky dotahuje a tak půjde nejen bodově, ale i psychicky o velmi důležitý zápas.

V sestavě Energie budou i nadále chybět zranění obránci Lukáš Pulpán. Poslední duel v Plzni nedohrál Michal Plutnar a mimo hru je i Ondřej Dlapa. Mezi útočníky už se do konce sezony nepodívá Lukas Zetterberg. V následujících zápasech tak bude důležité vše. Spolehnout se mohou energetici na stále dobré výkony brankářské dvojice, pomoc jim k tomu ale musí dobrým výkonem obrana a zabrat se musí i vepředu. V posledním derby s Plzní se energetici sice trochu rozstříleli, neudržené vedení je ale opět stálo body a přišla čtvrtá prohra v řadě.

O soupeři

Boleslavští se celou sezonu nachází ve spodní části tabulky, výsledky nebyly dobré a výhled na play-off byl mizerný. Forma se neustále zlepšuje, čtyři výhry z posledních pěti zápasů dodaly týmu dostatek bodů i energie na závěrečný sprint na postupové pozice. Nejblíže to mají právě ke karlovarskému celku, na který ztrácí rovných deset bodů. Největší přísun kanadských bodů přichází od slovenského útočníka Róberta Lantošiho, který zažívá jednu ze svých nejlepších sezon. Až daleko za ním se nachází obránce Filip Pyrochta, který taktéž zažívá skvělý rok a sbírá jednu asistenci za druhou.

Bruslaři mají štěstí, že ve finální fázi sezony mají poměrně prázdnou marodku. Mezi zraněnými by měli být Filip Suchý a Tomáš Fořt, kvůli trestu by poté měl chybět Petr Gewiese.

Vzájemné zápasy zatím hovoří spíše pro Mladou Boleslav. Úvodní střetnutí vyhráli Boleslavští fotbalovým výsledkem 1:0. Duel na ledě KV Areny byl dlouho vyrovnaný a rozhodnout ho musely až samostatné nájezdy, v těch se radovali domácí. Prosincový duel v Mladé Boleslavi zase rozhodla v karlovarského pohledu nepovedená první třetina, nakonec z toho byla poměrně jasná prohra.

O utkání s asistentem trenéra Vojtěchem Šikem

„Jsme v situaci, kdy jdeme den po dni a zítra nás čeká utkání, kde chceme brát body. Klíč k utkání je jasný, být aktivní, hrát dobře ve speciálních formacích, a pak můžeme být úspěšní."

Související články