HC Energie Karlovy Vary

Podlipnik: Musíme to hodit za hlavu a jít dál

Zápas proti pražské Spartě se energetikům nevydařil. Karlovarský celek i přes vyrovnávací branku a šance ve druhé třetině nakonec ještě dvakrát inkasoval a padl na vlastním ledě 1:3. „Již ráno na poradě jsme si řekli, že musíme chodit a tlačit se do brány, v první třetině jsme to ale neplnili,“ shrnul Matic Podlipnik.
Sparta má kvalitní obranu, jak těžké bylo dostat se do šancí a hrát svou hru?
Myslím si, že jsme dnes ztratili příliš mnoho puků na modré. Nedostávali jsme se s kotoučem za sparťanskou obranu. V předchozích zápasech jsme se dostávali přes soupeřovu obranu, dnes se nám to však nedařilo. Od začátku jsme bohužel navíc neměli dobrý pohyb.

Jak moc ovlivnily tým dva neuznané góly?
Rozhodčí to konzultoval z nějakého důvodu, a to neovlivníme. Je to tak, jak to je, nemůžete nic změnit. Prostě to hodíte za hlavu a hrajete dál.

Druhá perioda už byla po herní stránce mnohem vydařenější, měli jste více šancí, co chybělo ke druhému gólu?
Něco jsme si řekli po první třetině v kabině. Nastoupili jsme lépe, měli jsme šance, ale prostě jsme to nedali. Na štěstí se vymlouvat nebudeme, někdy to tak je. Někdy se puk odrazí dobře, jindy ne. Nešli jsme si za tím celý zápas.



Před druhou inkasovanou brankou jste se tvrdě tlačili do Machovského klece a situace se začala vyostřovat...
Už ráno na poradě jsme si řekli, že se tam budeme tlačit, že musíme před branku chodit. Na začátku utkání jsme to neplnili, pak jsme se domluvili, že to zkusíme a to nám pomohlo. Soupeř byl pod tlakem půlku druhé třetiny, ale bohužel to tam nespadlo.

Dnes to pro vás bylo první z víkendového dvojutkání, připravovali jste se nějak odlišně po zkušenosti z minulého týdne?
Ne, úplně normálně, jako se připravujeme před každým utkáním. Je to náročné, ale jinak jsme se nepřipravovali.

Zítra jedete do Chomutova, jak naložíte s necelým dnem volna?
Musíme rychle regenerovat, udělat to, co každý hráč potřebuje. Ten zápas musíme hodit za hlavu. Je konec a už s tím nic neuděláme. Hlavně se musíme na zítra připravit.

Související články