HC Energie Karlovy Vary

Přestupové období skončilo. Koho může Energie využít?

O půlnoci z neděle na pondělí skončilo přestupové období, které bylo pro kluby Tipsport extraligy poslední možností, jak doplnit kádr pro závěr letošní sezony. HC Energie Karlovy Vary může kromě hráčů základního kádru využít i služeb dalších hokejistů.

Na brankářském postu je situace jasná. Za dlouhodobou jedničkou týmu Filipem Novotný dostanou prostor i talentovaný sedmnáctiletý gólman Patrik Hamrla, stejně jako navrátilec do sestavy Vladislav Habal, který se do klubu vrátil v průběhu ledna po dlouhých pěti letech. Kromě této trojice mohou trenéři A-mužstva využít i služeb Adama Horáka, který aktuálně působí v Sokolově a v případě potřeby může za Energii naskočit.

Obrana Karlových Varů nemůže v závěru sezony počítat se službami zkušeného Dominika Graňáka, který krátce před koncem přestupního termínu odešel zpět do Hradce Králové, tedy týmu, ze kterého před dvěma lety na západ Čech přišel. Mimo hru je na nějaký čas také zraněný Martin Rohan.

Kromě stabilních obránců mohou trenéři využít i Františka Klejnu (Sokolov), který za Energii nastoupil už v posledních dvou extraligových zápasech. Ze druhé nejvyšší soutěže mohou za Karlovy Vary hrát i Adam Rulík, David Tureček (oba Sokolov) a Petr Vodička, Daniel Kowalczyk (oba Třebíč) nebo junioři Filip Krajčík a Vítek Benda.

V lednu tým opustili David Kaše a Jakub Lauko, kteří sezonu dohrají v zámoří, do Energie se ale z Liberce po půl roce vrátil zkušený Tomáš Rachůnek. Ten se nyní potýká se zraněním, stejně tak jako Jakub Flek, jenž nedohrál poslední duel na ledě Třince.

Za Karlovy Vary mohou v závěru sezony kromě hráčů základního kádru rovněž litoměřický Martin Kadlec či sokolovský Jaromír Kverka, kteří za Energii už letos nastoupili, stejně tak jako junioři Vít Jiskra a Otakar Šik (oba Sokolov). V posledních duelech dostal šanci i Martin Osmík, který většinu sezony odehrál rovněž v dresu sokolovského Baníku.

Kromě nich mohou do extraligových duelů naskočit i junioři Lukáš Adámek, Lubomír Kupčo a Róbert Bačo, kteří aktuálně hrají za Kadaň, v Třebíči působící Tomáš Křehlík či Adam Křemen s Dominikem Rymonem, jenž hájí barvy Sokolova. Dále pak mladíci David Novotný, Petr Rozhon, Jiří Kulich, Robin Sapoušek nebo Samuel Šmajda.