HC Energie Karlovy Vary

Při přesilovce nám spadl kámen ze srdce, přiznává Kulich. Co vzkázal do Karlových Varů?

Český tým zahájil mistrovství světa juniorů proti jednomu z nejžhavějších kandidátů na zisk zlaté mediale, výběru Kanady. Domácí mužstvo dokázalo vsítit první branku, národnímu týmu se však podařilo ještě v první třetině stav obrátit. Při stavu 3:2 navíc přišlo pro javorové listy osudové pětiminutové vyloučení, které Češi potrestali dvěma góly. Do utkání nastoupil i Jiří Kulich na postu levého křídla první formace. Co vzkázal Energii?

Jiří, předpokládám, že v kabině panuje skvělá nálada...
Určitě, je to pozitivně naladěné, ale musíme být pořád nohama na zemi jít nadále zápas od zápasu.

Nepříznivý stav 0:1 se vám podařilo zvrátit, bylo pro vás důležité, že se vám to podařilo ještě v první třetině?
Brzký obrat byl velmi důležitý, 2:1 v první třetině, to nás nakoplo do té další. Samozřejmě se hrálo mnohem snadněji, než kdybychom prohrávali. Ale bylo důležité pořád zůstat nohama na zemi a nastoupit do další části stejně jako do té předchozí, což jsme si řekli i při první pauze v kabině.

Po gólu Connora Bedarda na 2:3 se zdálo, že je Kanada na koni a žene se za vyrovnáním, spadl vám při vyloučení kámen ze srdce?
Určitě, velký. Kanada má zase top tým, avšak jak jsem říkal, drželi jsme se pořád plánu, nevypadli jsme z něj, přestože by se nějaké chybičky mohly najít, ale to se prostě stává. Důležité je, že jsme to dokázali dovést do vítězného konce. V našem plánu bylo hlavně střílet, být připraveni před brankou a dávat takové ty špinavé góly.

Tomáš Suchánek vás v brance několikrát hodně podržel, co na jeho adresu?
Suchoš byl neuvěřitelný, všichni jsme mu po zápase líbali nohy. Ovšem jak jsem zmiňoval, je důležité zachovat chladné hlavy.

Utkání jste rozhodli v té zmiňované přesilovce, věnovali jste této herní situaci čas navíc při tréninku?
Přesilovky jsme samozřejmě trénovali. Musím říct, že Kanaďané své oslabení nesehráli špatně, takže nebylo úplně snadné se prosadit. Dali jsme ale ty dva góly, takže super.

Po necelých 24 hodinách vás čeká duel s Rakouskem, což je papírově úplně jiný soupeř, jak se na něj chystáte?
Na papíře to může být úplně něco jiného, ale my musíme jít prostě zápas od zápasu, nesmíme nic podcenit a jít do toho stejně jako proti Kanadě. Před nimi jsme nějakou tu pokoru měli, ale také jsme si věřili, což je hlavní. Jsem rád, že se nám s nimi podařilo nějaký hokej uhrát

Co byste vzkázal do Karlových Varů?
Doufám, že nám fandíte a sledujete naše výkony, energetici! Ještě jednou vám moc děkuju za to, jak jste mě mezi sebe vzali.