HC Energie Karlovy Vary

Příprava pokračuje dál, Energii čeká podkrušnohorské derby

Energetici poprvé v rámci přípravy vyjedou na venkovní led. Tým pod vedením kapitána Václava Skuhravého se představí na ledě Litvínova. První ze dvou soubojů s chemiky v letošním přípravném období bude hostit ZS Ivana Hlinky, odveta se odehraje na karlovarském ledě o týden později. Dokáže Energie navázat na vítězství s Plzní? Utkání začne v 17:30.
Kde sledovat: Online přenos
Buď u toho s námi! Vstupenky na přípravu kupuj ONLINE

O soupeři

Verva bude mít po uplynulé zpackané sezoně co napravovat. Černožlutí skončili v základní části jasně na posledním místě s padesáti body. Baráž tak byla po pár kolech play-out nevyhnutelná. Chemici se v boji o udržení extraligové příslušnosti setkali i s energetiky, se kterými mají z těchto bojů bilanci tří výher (dvou z nich v prodloužení) a jediné prohry. Stejně jako Energie, i Litvínovští mají za sebou dva přípravné duely. Oba z nich proti stejnému soupeři a pokaždé navíc s vítězným koncem. Rytíře nejprve porazili na kladenském stadionu 3:1, načež přidali další vítězství, tentokráte 5:0, v utkání hraném v Mostě. Další domácí přípravná klání již bude hostit ZS Ivana Hlinky. Tahákem podkrušnohorského derby bude určitě i souboj bratrů Mikúšů.

Změny v kádru

Příchody

Jan Ščotka (Pardubice)
David Tůma (Kladno)
Jaroslav Janus (Liberec)
Jakub Petružálek (Třinec)

Odchody

Pavel Kantor (Mladá Boleslav)
Jiří Gula (Sheffield)
Zbyněk Sklenička (neznámo)
Jakub Čutta (neznámo)
Florian Iberer (neznámo)
Karel Pilař (konec kariéry)
Tomáš Frolo (neznámo)
Ondřej Havlíček (Štrasburk)
Michael Vandas (Zvolen)
Marek Růžička (neznámo)

Poznatky asistenta trenéra

„Opět vyzkoušíme trochu jinou sestavu a dostanou prostor hráči kteří tu jsou na zkoušce a které tolik neznáme, aby měli dostatečný prostor, aby se ukázali, že do toho týmu mají a chtějí patři,“ vysvětluje Mariška. „Stále potřebujeme, abychom dodržovali věci, které děláme na tréninku a na které hráče upozorňujeme. To nás bude zajímat asi nejvíc,“ říká asistent trenéra. „Jdeme do toho zápasu s tím, že ho chceme vyhrát, ovšem výsledek pro nás není nejdůležitější,“ opakuje Tomáš Mariška.